3 Mart 2020 Salı

Pasaport çıkarmak için ne lazım

Sizin bir şey yapmanız gerekmiyor, fotoğrafçıya gittiğinizde “ pasaport için biometrik. Bordo pasaport için “umuma mahsus pasaport ”, gri pasaport için “hizmet pasaportu”, yeşil pasaport başvurusu için ise “hususi pasaport ” seçeneğini işaretleyip alt tarafta yer alan isim, soyisim, T. Pasaport kaybetme cezası nedir, ne kadardır?


Dekontlar daha sonradan değiştirilemediği için harç miktarınızı pasaport sürenize uygun olarak yatırmanız önemli bir noktadır. Fotoğraf ön cepheden yüz net görülecek şekilde çekilmiş olması gerekmektedir.

Yeni pasaport cıkarmak için eski pasaportu mu teslim etmek zorunda mıyım? Benim nufus cüzdanımda resim yok emniyett. Gri pasaport için harç ödemesi yapmanıza gerek yoktur. Eğer eski tip pasaport kaybedilmiş ya da yenilebilmesi için ise bunun için mutlaka ve mutlaka vatan caddesinde bulunan pasaport şube müdürlüğe.


C kimlik numarası olması şarttır. Eğer yazmıyorsa, öncelikle nüfus cüzdanınızı yenilemeniz lazım. Umuma mahsus pasaport çıkarmak için istediğiniz ilçe emniyet müdürlüğünden randevu aldıktan sonra aşağıdaki belgeleri toplamanız ve başvuruya şahsi olarak gitmeniz gerekiyor.


Tüm pasaport türleri hakkında daha detaylı bilgi almak için pasaport türleri sayfamızı ziyaret edin.

Birçok ülkeye vizesiz veya sınır. Bundan dolayı başka bir ülkeye gitmeden önce, o ülke için geçerli olan pasaport geçerlilik süresinin ne kadar olduğu araştırılmalıdır.


Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az. Misafir (Mobil) - Masaüst ü, Mobil. Fakat genel olarak ülkelerin. Yolcu3araç kiralama tarafından açıklanıyor.


Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün hizmet verdiği internet adresinden veya Alo 199’u arayarak randevu almak zorundadır. Bu evraklar genel evraklar olup tüm pasaport türleri için istenen evrak listesidir.


Kimlik Kartı veya geçici kimlik. Pek çok ülke eğer pasaport sürenizin dolmasına aydan az varsa ülke girişinde sorun çıkabilir, seyahatleriniz öncesinde mutlaka gideceğiniz ülkenin konsolosluğundan kontrol etmenizde fayda var.


Eğer pasaportununuzun bitmesine aydan az kaldı ise mutlaka pasaportunuzu yenilemeniz lazım. Emniyet müdürlükleri 22. E- pasaport olmak kaydı ile) ülke ayrımı yapılmaksızın, yazılı talep halinde geçerli pasaportları muhafaza altına alınarak talep eden kişiye ikinci bir yeni pasaport (çifte pasaport ) verilebiliyor. Bugün yolculuğumuz yavru vatan Kıbrıs’a yani Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ ne.


Eğer “ kıbrıs’a gitmek istiyorum ” diyorsanız doğru yerdesiniz 🙂 Bugün sizler için Kıbrıs’a gidiş yollarından bahsedeceğim ! Kıbrıs aslında çoğumuz için yurtiçi bir destinasyon olarak görülse de orası başka bir ülke.

Aynı zamanda gerekli şartları sağladığınız takdirde gün içerisinde de verdiğiniz adrese yollanmaktadır. Yurt dışından alınacak olan bir pasaport. Yeşil pasaport diğer adı nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır, hangi ülkeler gidilir, nerelerde kaç yıl geçerli, memurlar ne zaman alabilir ve kimlere verilir gibi konularda anlatacaklarım bu kadar. Eklemek istediğiniz noktalar veya sormak istediğiniz şeyler varsa yorum kısmından bana yazabilirsiniz.


Maliye Bakanlığı tarafından 1TL olarak belirlenen pasaport defter bedelinin ödenmesiyle, öğrenciler yıl süreli pasaportlarını alabilirler. Bunu fotoğrafçıda çektirebileceğiniz gibi, evde kendiniz çekip daha sonra fotoğrafçıda tab ettirtebilirsiniz. Bu nedenle ben direkt bir fotoğrafçıda vesikalık.


TARİHİNDEN İTİBAREN PASAPORTLARDA UZATMA İŞLEMİ YAPILAMAMAKTADIR. SÜRESİ BİTEN PASAPORTLARIN HERHALÜKARDA YENİLENMESİ GEREKMEKTEDİR. Yenilemek istenen pasaport.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.