3 Mart 2020 Salı

Pasaport çıkartmak için gerekli evraklar

Genel olarak herkesin alabileceği pasaport türü budur. Hazırlamanız gereken evrakları aşağıda anlattık. Pasaport İçin Gerekli Evrakları Toplayın. Dosyanızın eksik olmadığından emin olun.


Yurt dışına yolculuk yapabilmek için sahip olunması gereken pasaport, özellikle ülke dışına yolculuk yapmak isteyen kişilerin almak için uğraştığı ve nasıl alındığını merak. Ancak konu bebek olunca bazı şeyler için insanın kafasında soru işaretleri oluşabiliyor.

Kendimizden yola çıkarak kafanıza takılabilecek noktalar hakkında sizi bilgilendirmek istedik. Yenilemek istenen pasaport. C kimlik numaralı nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi. Bordo pasaport için “umuma mahsus pasaport ”, gri pasaport için “hizmet pasaportu”, yeşil pasaport başvurusu için ise “hususi pasaport ” seçeneğini işaretleyip alt tarafta yer alan isim, soyisim, T. Yurt dışı seyahatleriniz veya dünyayı gezmek istiyorsanız yapmanız gereken bazı işlemler vardır. Bunlardan ilki pasaport çıkarmaktır.


Gerekli evraklar ve pasaport çıkartmak için hangi işlemler yapılmalı bu yazımızda tek tek anlattık. Türkiye ile bazı ülkeler arasında serbest dolaşım anlaşmaları vardır ve bu ülkelere pasaporta gerek kalmadan yeni kimlik kartları ile giriş yapılabilir.

Kayıp pasaport başvurusu için gerekli belgeler neler, ne şekilde toparlanır ve nereye verilir düşünceleri insanları zorlayabilir. Bir çıkmaza sürüklenmemek adına her durumu en ince ayrıntısına kadar araştırmalısınız. Yurt dışında hem tatil yapmak hem de iş seyahatlerini organize etmek için pasaport çıkartmak mecburidir. Bordo pasaport olarak da ifade edilen şahsi pasaportlar, yaşadığınız ilin nüfus müdürlükleri tarafından verilmektedir.


Umumi pasaport için istenen evrakları hazırladıktan sonra bulunduğumuz ilde ki nüfus il müdürlüğünden randevu alarak. Eğer böyle bir durumla karşı karşıya kalırsanız mutlaka nüfus müdürlüklerine giderek önce kimlik yenileme işlemlerini yaptırmanız gerekiyor.


Nitekim bu belgelerin birinin ya da birkaçının eksikliği durumunda pasaport işlemleriniz uygulamaya konmayacaktır. Bordo, gri ve yeşil pasaport için gerekli belgeler nelerdir?


Sadece eskisi gerekli evraklar arasında sunmanız gerekiyor. Bunu size başvuru sonrası tekrar veriyorlar. Süre bağlamında en fazla yıllık verilen yeşil pasaportlar için gerekli evraklar, umumi pasaport için istenen evraklarla birtakım. Hizmet damgalı pasaport ya da gri pasaport, tıpkı yeşil pasaport gibi devlet için yurt dışında görev yapacak olan kişilere verilen pasaport türüdür.


Gri pasaportun birçok ayrıcalığı vardır. Gün sayısıyla sınırlı olarak birçok ülkeye vizesiz giriş sağlar.


Başka bir ülkeye seyahat etmek için sınır kapılarındaki polis makamlarına ibraz etmeye mecbur olduğumuz bir evrak. Türkiye’ye girmek için pasaport almak zorundayız.


Bütçenizin uygun olduğu bir dönemde yıllık pasaport çıkartmak en ekonomik yol olacaktır.

Yani alınacak pasaportun kullanım süresi ne olursa olsun istenen evraklar aynıdır. Bu videoda size pasaport alma sürecinizi çok kolaylaştıracak bir rehber hazırladım.


Ama bazı türlerin birbirinden ayrıştığı noktalar da var: – Farklı Evraklar : Farklı pasaport türleri için farklı belgeler isteniyor. Her tür pasaport çıkartmak için gereken tüm belgeleri aşağıda ayrı ayrı anlattık. Yeşil pasaport işlemler bittikten sonra ortalama gün içerisinde adrese gönderilmektedir.


Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile kesinlik kazanmıştır. Yurt dışına çıkmak isteyen bireylerin pasaport çıkarmalarının gerekli olduğunu belirtmiştik.


Gürcistan, Ukrayna ve KKTC için gerekli değildir. Bordo (Umumi) pasaport sayfadan oluşmaktadır. Bu yazıyı baştan sona okuduğunuz.


Peki nasıl başvuruda bulunulur, gerekli evraklar nelerdir ve ücretleri hakkında daha fazla bilgi almak için yazımızı okumaya devam edin. Bunu fotoğrafçıda çektirebileceğiniz gibi, evde kendiniz çekip daha sonra fotoğrafçıda tab ettirtebilirsiniz. Emniyet’in istediği biometrik fotoğraf ölçüleri ile Schengen vizesi biometrik fotoğraf ölçülerinin farklı olduğunu unutmayın. Bu nedenle ben direkt bir fotoğrafçıda vesikalık.


Biometrik pasaportlarda bilgisayar çipi ve bir mikro işlemci çipi bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.