5 Mart 2020 Perşembe

Pasaport için randevu

Kimlik Numaranız doğrulandıktan sonra işleminize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Randevuya gideceğiniz günden önceki iş günlerin birinde pasaport harç bedeli ve pasaport defter bedelini yatırmış.


Randevular Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından açılan ALO 1çağrı merkezi hattı aranarak alınabileceği gibi kurumun resmi sitesinde yer alan online randevu alma sistemi ile de alınabilir. Bütün Türkiye için pasaport randevu tek bir sayfadan verilmektedir.


Randevu işlemleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için hemen aşağıda linkini verdiğimiz sayfayı ziyaret ediniz.

Yeni pasaport başvurusu Randevu aldıktan sonra şa. C kimlik numarası olması şarttır. Başkası sizin adınıza pasaport başvurusunda bulunamaz. Konsolosluk pasaport işlemleri için başvurular şahsen yapılır.


Kişi fazla uğraşmadan pasaport için randevu alabilir. Pasaport için randevu alma zor bir durum değildir. Aksi halde geç kalma durumları ortaya çıkabilir.

Mağdur olmamak adına bu gibi işler ihtiyatlılık kavramına göre yürütülmelidir. Randevu Al butonuna tıklanınca karşınıza kimlik, sürücü belgesi ve pasaport randevusu için ayrı buton gelecektir.


Burada pasaport randevu al butonu üstüne gelip tıklayınca karşınıza ayrı seçenek açılıyor burada başvuru yapacağınız pasaport çeşidini seçmeniz gerekiyor. Kimlik Kartı, Aile Cüzdanı, Doğum, Ölüm, Vatandaşlık gibi işlemlerinize ilişkin bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Iyi gunler Turk vatandasligindan cikma islemleri icin randevu almak istiyorum ama, randevu alma sayfasinda bu konuyla ilgili bir baslik bulunmuyor.


Randevu ve bilgilendirme için buraya,randevunuzu internet üzerinden nasıl alacağınıza dair yazımız için de buraya tıklayabilirsiniz. Ancak konu bebek olunca bazı şeyler için insanın kafasında soru işaretleri oluşabiliyor.


Bu konuda yeterli kolaylıklar sağlanmıştır. Kodu giriyorsunuz ve pasaport randevu işleminiz başarıyla sonuçlanıyor.


Bu randevuyu seyahate çıkmadan önce yeterli bir zaman diliminde almalıdır. Bu sayfada seçtiğiniz pasaport için gerekli evrakları da görebiliyorsunuz. Referans numarası ve çıktıyı aldıktan sonra evraklarla beraber randevu aldığınız nüfus müdürlüğüne gidiyorsunuz.


Randevuyu alabilmek için online ve telefon olmak üzere iki farklı yok var. Kimliklerde de bulunduğu gibi pasaport işlemlerinde ise karşıklıkları engellemek amacı ile E-devlet pasaport randevu uygulaması hazırlanmıştır.


Bu uygulama ile e- pasaport için kişiler daha önce randevu alıp nüfus müdürlüklerinde yaşanacak kalabalıkları engelleyecek.

Nüfus müdürlüklerine verilen fotoğraf, parmak izi ve imza, bütün işlemler için geçerli olacak. Biyometrik fotoğrafınızı hazırladınız, pasaport ücretini ödediniz ise pasaport başvurusu için randevu alma adımına geçiyorsunuz. Dileyen randevusuz, sabah erken saatlerde gidip.


Vatandaşlar ALO 1Vatandaş Etkileşim Merkezinden veya " randevu. Merhaba, seyahat ile ilgili videoların devamı için Kanalıma ABONE olabilir, videolarımı BEĞENEBİLİRSİNİZ. Cambly Ücretsiz Deneme Kodu : HUSEYINTELLS Bu kanal sizlerin seyahat. Bildiğiniz üzere kısa zaman önce sahte pasaport kullanımını önlemek adına e- pasaport adımına geçiş yapıldı.


Kimlik, ehliyet ve pasaport için güne kadar uzayan randevu sürelerine son verildi. Yeni dönemde kimlik, ehliyet, pasaport almak için başvuranlar, başvurduğu günde randevu alabilecek.


PASAPORT, SÜRÜCÜ BELGESİ VE YENİ KİMLİK KARTI İÇİN RANDEVU NASIL ALINIR? Aşağıdaki bilgileri rehber alarak kolayca pasaport randevusu alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.