16 Mart 2020 Pazartesi

Pasaport kayıt ettirme

Kayıt edilmeyen telefon 1günde kullanıma kapatılıyor. Kapatılan telefon vergisi ödenince yeniden açılıyor. Yurtdışı telefon kaydı nasıl yapılır. Yasaya göre, yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemi için pasaport sahibi olan kişilerin e-devlet sitesine veya abone kayıt merkezlerinden başvurması gerekiyor.


Pasaport kayıt ettirme

Bu hizmet ile, yurt dışından getirdiğiniz cep telefonlarını kayıt ettirebilir ve kullanıma açtırabilirsiniz. E-devlet sistemi üzerinden yapılan kayıt işlemi için öncelikli olarak IMEI kayıt harcının ödenmesi gerekiyor.


Pasaport kayıt ettirme

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle beraber telefonlar için ÖTV, yüzde seviyesine çıkartılmış, ardından yıl olan pasaport kayıt süresi, yıla çıkartılmıştı. TL yerine 20TL ödeyecek. Abone kayıt merkezlerinden IMEI kaydı —eğer e-Devlet girişiniz yoksa, GSM operatörünüzün abone kayıt merkezlerinden IMEI kaydını yaptırabilirsiniz.


Bu işlem için, pasaport sahibinin pasaportun aslı ve telefon vergisinin ödendiğini gösterir dekont ile birlikte bizzat başvurması gerekmektedir. Telefon içine takılacak hattın sahibide aynı kişi olmazsa, size uyarı verip kullanmanıza olanak sağlamıyor. Bu yüzden yurtdışından telefon getirmek artık gereksiz kalıyor. Bundan sonraki yılın girmesiyle (Ocak itibariyle) kayıt hakkınız doğar.


Yeni cihaz kaydı yapabilmeniz için en son tarihli cihaz kaydınıza ait yurda giriş tarihi üzerinden en az üç takvim yılının geçmesi gerekir. TL harcını ödeyerek kayıt işlemlerini gerçekleştirir. E devlet imei kayıt işlemleri için, kayıt yapacak olan tüketici kendisine dair bilgileri e-devlet üzerinden sisteme giriş yapar.


Pasaport kayıt ettirme

Bu kayıt işleminin gerçekleştirilebilmesi için yurt dışından dönüşü 1günü geçmemiş olan bir pasaport ve IMEI kayıt ücretinin ödenmesi gerekiyor. Eğer bu bu kayıt işlemi gerçekleştirilmezse akıllı telefon 1gün içinde kullanıma kapatılıyor. Yurt Dışından Alınan Cihazı Pasaporta Kayıt Ettirme.


Yurt dışından bir cep telefonuyla Türkiye’ye geldiniz, bir Türk sim kartınız var ve birkaç gün sonra BTK’dan bir SMS aldınız, günler sonra ise telefonunuz engellendi. Cep telefonu kayıt ettirme işlemi pasaport üzerine yapılmaktadır. Pasaport kayıt sildirme ve iptal işlemi e-devlet üzerinden yapılabilecek.


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ’nun ( BTK ) aldığı kurul kararı ile yurt dışından yolcu beraberinde getirilerek kayıt altına alınan cihazların sahipleri, güvenlik ve benzeri diğer gerekçelerle kayıt başvurularının iptal edebilecek. Bu hizmeti kullanarak pasaportunuza kayıtlı görünen cihazların kayıt işlemlerini iptal edebilirsiniz.


Mayıs’tan bu yana pasaport sahibi, adına kayıt harcı ödenecek olan kişi, hattın ait olduğu kişi ve dolayısıyla telefonu kullanacak olan artık aynı kişi olması gerekiyor. Bana Amerikan bir arkadaşım telefon getirdi.


Bu telefonu kayıt ettirmek için pasaport mevcut değil. Ancak pasaport suz bir ülkeye örneğin Gürcistan gibi bir ülkeye kimliğim ile giriş çıkış yapsam kayıt ettirme ihtimalim var midir ? Varsa nasıl yapabilirim ? Yardımcı olursanız çok memnun olurum. IMEI Kayıt İşlemlerinde Süreç 1Gün.


Bu pasaport size de ait olabilir, bir arkadaşınıza da. Size ait olmayan bir pasaportla kayıt yaptığınızda, cihaz bir suça karışırsa yasal sorumluluk pasaport sahibine ait olduğundan böyle bir şey önerilmez.


Eğer yabancı pasaport ise pasaport ve ikametgah belgesi gerekmektedir. Pasaport sahiplerine kayıt işleminin tamamlanma-sıyla anlaşılan para veriliyor. Hatta eski sistemde, işin içinde seyahat acentalarının da olduğu iddia ediliyordu.


Sonrasında bu cihazı kullanabilmek için gerekli şartları sağlayan bir pasaport sahibinin 170. TL’lik harç ücretini ödeyerek kayıt yaptırması gerekiyordu.


Daha önce 17TL olan kayıt ücreti, 5TL’ye yükseltilmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.