27 Mart 2020 Cuma

Pasaport renkleri

Pasaport türleri ve renkleri 1. Bunlar birbirinden farklı özellikler. Yazıma başlarken zaten biraz bahsettim.


Yeni bir pasaport çıkartmak ya da pasaportunuzu yenilemek istiyorsanız, sizin için en uygun olanı bulmak için pasaport renkleri ve çeşitlerini incelemeniz gerek. Hususi pasaport almaya hakkı bulunduğu sırada vefat edenlerin dul eşlerine başkası ile evlenmemiş ise aynı türden pasaport verilmesi mümkündür.


Hususi damgalı pasaport alabilecek durumda bulunanların ergin olmayan veya ergin olsalar dahi yanlarında yaşayıp evli bulunmayan ve iş sahibi olmayan öğrenimi devam eden çocuklarına yaşının ikmaline kadar, yine ergin olsalar.

Haziran’dan itibaren pasaport başvurusu yapan Türk vatandaşları en son tasarım ve dünya standardına uygun pasaporta sahip oluyor. Ama bunlar istisnai durumlarda veriliyor.


Mesela, geçici pasaport, yurt dışındayken pasaportunu kaybedenlere, ya da pasaportunun son kullanma tarihi dolanlara, ya da sınır dışı edilenlere Türkiye’ye geri dönmeleri için verilen tek kullanımlık olmak üzere veriliyor. Paylaş Tweet Pinle. Dünyada şu an için tüm ülkeler tarafından kabul edilmiş 1ülke bulunmakta.


Bir de ülke olup olmadığı ulusl. Bir ülkenin "kimlik kartı" olan pasaportlarda niçin sadece renk kullanılıyor? Türkiye pasaport rengini neden bordoya çevirdi?


Alt başlıklarda bahsedeceğimiz diğer pasaport türlerini (hizmet pasaportu, hususi pasaport, diplomatik pasaport ) alamayan kişiler bu pasaportu almak zorundadır.

Bordo pasaport her Türk Vatandaşının alabildiği pasaport türüdür. Hususi pasaport olarak adlandırılan yeşil pasaport, Meclis üyeleri, bakanlar ve eski üyelerin yanı sıra üçüncü derecede görev yapan devlet memurlarının sahip olabileceği pasaportlardan bir tanesidir.


Yeni pasaportların renkleri de değişmiştir. Biyometrik pasaportlar ile birlikte pasaport süresi uzatma durumu da ortadan kalkmıştır. Türk vatandaşları ile KKTC vatandaşlarının başvuru halinde alabildiği bordo pasaport ülkemizde en yaygın kullanılan pasaport türü.


Yeni Zelanda vatandaşları da siyah pasaportlara sahiptirler. Umuma Mahsus (Bordo) Ön ve arka kapak renkleri bordo olması nedeniyle zaman zaman genelde “bordo pasaport ” olarak anılır.


Dünyadaki tüm ülkeler pasaportlarda sadece renk kullanıyor. En az aylık olmak üzere yıl ve üzeri olmak üzere farklı ücret tarifeleri vardır. O zaman hemen lafı uzatmadan konuya başlayalım.


Yurt dışı gezisi planlayarak seyahat etmek isteyenlerin ilk olarak yapacağı şey bir pasaport edinmek. Bunun için ilk olarak hangi pasaportu edinmeniz gerektiğini öğrenmelisiniz. Dünyada kırmızı, mavi, yeşil ve siyah olmak üzere sadece dört ana pasaport rengi bulunmakta. Her ülkenin pasaport kapaklarına bu renklerden birini seçmek için kendine özgü sebepleri bulunuyor.


Dünya standartlarını yakalamak için pasaport renkleri ve görsellerinde bir takım zamanlarda değişiklikler yapılır. Fas, Suudi Arabistan, Pakistan… Hz.


Muhammed’in en sevdiği renk olarak kabul edilmesi ve aynı zamanda doğayı ve yaşamı simgelediği için bu renk tercih edilmiştir. Batı Afrika ülkelerinden Burkina Faso, Nijerya, Nijer, Fildişi Sahili ve Senegal’de yaşayan vatandaşlar da.

Etiket: pasaport renkleri ve anlamları. Almanya bizi konuşuyor! Abartıldığı Kadar Güzel Olan Turist Çeken Yer.


Buna karşın özellikle yurtdışına tatil veya iş amaçlı seyahatlerinizde vize onayının ön şartını yerine getirirken yurtdışındaki olası tedavi masrafların üstlenen seyahat sağlık sigortası yaptırmayı da kesinlikle. Kimler pasaport alabilir? Kaç çeşit pasaport var? Bu belgelere sahip kişiler, çalıştıkları kuruma göre ayrıcalıklı haklara sahiptir.


Hangi tür pasaport alınır? Sonrasında pasaportlara yenilikler getirilerek. Yeşil pasaport yani husisi pasaport çıkarmak isteyen kişilerin(TBMM eski üyeleri, bakanlar vb.) de tıpkı gri pasaport sahipleri gibi yalnızca cüzdan bedelini ödemeleri gerekiyor.


Diplomatik pasaport yani siyah pasaport çıkaracak olan kişiler(TBMM üyeleri, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay üyeleri vb.), herhangi bir pasaport harcı ya da cüzdan bedeli ödemeden pasaportlarını.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.