27 Mart 2020 Cuma

Pasaport telefon kayıt hakkı sorgulama

Yurt dışından kişisel kullanım amacı ile getirdiğiniz cep telefonlarını kayıt ettirip kullanıma açtırdığınız yıl ve sonraki yıl içinde yeniden kayıt yaptıramazsınız. Bu hizmeti kullanarak yeniden kayıt yaptırabilmek için kalan süreyi görebilirsiniz.


Bu süre dolmadan yeni bir telefon için IMEI kaydı yapmak isteyenlerin, eski telefonun IMEI kaydını silmesi gerekecek. Daha önce kayıt yaptırdıysanız, kayıt yaptırdığınız yıl ve takip eden yıl yeni kayıt hakkınız bulunmaz.


Bundan sonraki yılın girmesiyle (Ocak itibariyle) kayıt hakkınız doğar.

Yeni cihaz kaydı yapabilmeniz için en son tarihli cihaz kaydınıza ait yurda giriş tarihi üzerinden en az üç takvim yılının geçmesi gerekir. Kayıt işlemi sonrasında sorgulama yaptığınızda "IMEI NUMARASI KAYITLI" şeklinde bir ibare yer almaktadır ve cihazınız bir daha asla kapanmaz.


IMEI kayıt hakkı sorgulama işlemini online bir şekilde gerçekleştirerek, sahip olduğunuz cihazın IMEI kaydının gerçekleştirilmesine uygun olup olmadığını anlayabilirsiniz. Mobil Cihaz Kayıt Sistemi (MCKS) 15. Bu ülkelere pasaportsuz kimlikle seyahat edilebildiğinden dolayı T. Kimlik numarası ile yurt dışından gelen telefon kaydını pasaportsuz.


E-devlet şifresi ile giriş yaptığınız sistemde ‘IMEI Kayıt ’ menüsü üzerinden kaydınızı gerçekleştirebiliyorsunuz.

IMEI numarası sorgulamak için telefonunuzun arama menüsünden. Yurtdışından getirilmiş olan akıllı telefonların büyük çoğunluğu farklı bir pasaporta IMEI kaydı yaptırılarak kullanılmaktaydı. TL vergi dairesine ödeme yapmanız gerekiyor.


Resmi Gazete’de yayınlanan yeni kararla artık farklı birine ait pasaporta IMEI kaydı yaptırılamayacak. Sonrasında E-devlet sitesinden IMEI kayıt işlemine geçeceğiz. Fakat benim tavsiyem gelir idaresi başkanlığının sitesine girip oradan bir formu doldurarak.


Hemen İemi kayıt hakkı öğrenme sistemine ulaşmak için aşağıdaki adrese tıklayınız. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuda e-devlette kayıtlı olan bir merkez olduğundan direk olarak e-devlet üzerinden sorgulamayı gerçekleştirebiliyorsunuz.


Bu durumda pasaport kayıt işlemlerini yaptırdıktan sonra alınacak olan “ pasaport kayıt işlemleri yapılmıştır” belgesi pasaport kayıt evraklarının eksiksiz bir şekilde gönderildiğini göstermektedir. Lütfen ister şahsi olarak pasaport kayıt hakkı satışı yapan ile beraber gidin ister başka şehirden pasaport kayıt hakkı satın alın, bu belgenin tarafınıza.


Harç ödemesi, kayıt sırasında sisteme entegre bankalar ya da vergi dairesi aracılığıyla yapıldı ise, e-Devlet kayıt sayfasına geri dönülerek kayıt işleminin onaylanması ve sekiz rakamdan oluşan başvuru takip numarasının alınması gerekmektedir. E-Devlet sisteminden kayıt işlemine izin verilmeyen kişilerin ise abone kayıt merkezlerinden kayıt işlemini yaptırması. Pasaport Kayıt Sorgulama Sayfaya.


Bu düzenlemeye göre, yurt dışından getirilen cep telefonun kullanılma hakkı, yılda bir adetten yılda bir adet telefona çıkarıldı. IMEI kaydet kısmına girmeden once kayıt hakkı sorgulamanız yararlı olabilir.


PASAPORT KAYIT HAKKI TELEFON İMEİ KAYDI Koronavirüs Özel.

TL harcını ödeyerek kayıt işlemlerini gerçekleştirir. E devlet imei kayıt işlemleri için, kayıt yapacak olan tüketici kendisine dair bilgileri e-devlet üzerinden sisteme giriş yapar. Bundan yaklaşık iki yıl önce telefoncudan pasaport kayıtlı bir telefon aldım ve iki yıl boyunca sorunsuz kullandım fakat dün telefonuma gelen yasal uyarı mesajı ile şok oldum çünkü telefonun kayıt dışı olduğu ve bir hafta sonra kapanacağı yazıyordu bende hemen internetten imei sorgulama ekranına girdim iyice şok oldum çünkü imei kayıt numarasına ait başvurusu.


Garanti Belgesi Sorgulamaları. IMEI kayıt işleminin gerçekleştirilebilmesi için yurt dışından dönüşü 1günü geçmemiş olan bir pasaport ve IMEI kayıt ücretinin ödenmesi gerekiyor. Eğer bu kayıt işlemi.


Vergi ödemesi size ait olmak üzere adet kayıt ücreti 1TL dir. Herkesin pasaporta yıllık sürede bir kere telefon kaydettirme hakkı bulunuyor. Alınmış olan bir telefon 1günlük süre içerisinde pasaport üzerine kayıt ettirilmez ise kişinin telefonu kullanabilmesi için tekrar yurt dışına giriş çıkış yapması gerekiyor.


Hemen aşağıda yer alan sorgu sistemi üzerinden acil olarak sorgulamanızı yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.