31 Mart 2020 Salı

Pasaport telefon kayıt süresi sorgulama

Bu süre dolmadan yeni bir telefon için IMEI kaydı yapmak isteyenlerin, eski telefonun IMEI kaydını silmesi gerekecek. Yurt dışından kişisel kullanım amacı ile getirdiğiniz cep telefonlarını kayıt ettirip kullanıma açtırdığınız yıl ve sonraki yıl içinde yeniden kayıt yaptıramazsınız.


Bu hizmeti kullanarak yeniden kayıt yaptırabilmek için kalan süreyi görebilirsiniz. Daha önce kayıt yaptırdıysanız, kayıt yaptırdığınız yıl ve takip eden yıl yeni kayıt hakkınız bulunmaz.


Bundan sonraki yılın girmesiyle (Ocak itibariyle) kayıt hakkınız doğar.

Yeni cihaz kaydı yapabilmeniz için en son tarihli cihaz kaydınıza ait yurda giriş tarihi üzerinden en az üç takvim yılının geçmesi gerekir. Bu ülkelere pasaportsuz kimlikle seyahat edilebildiğinden dolayı T. Kimlik numarası ile yurt dışından gelen telefon kaydını pasaportsuz.


Kayıt sırasında IMEI numarası, telefon numarası, pasaport numarası ve Türkiye’ye giriş tarihi gibi bilgileri doldurmak zorundasınız. Defter bedeli sabit olarak belirlenmiş ve TL’dir. Harçlar ise pasaportun geçerlilik süresine göre değişmektedir.


TL, yıllık pasaport için 102. TL, yıllık pasaport için 166.

TL, yıllık pasaport için 23TL, 4-yıllık pasaport için 333. Bu hizmet ile, yurt dışından getirdiğiniz cep telefonlarını kayıt ettirebilir ve kullanıma açtırabilirsiniz. IMEI kaydı için kişiye ait pasaportun son iki yıl içerisinde başka herhangi bir cihaz kaydında kullanılmamış olması ve kişinin son ay içerisinde Türkiye’ye giriş yapmış olması gerekiyor. Ardından Kayıt işleminin yapılıp yapılmadığını sorgulanabilir.


E-devlet sisteminden sorgulama yapamazsınız. Kaç telefon kayıt Yaptırılır ? IMEI Kaydı yapılacak pasaportun ülkeye giriş tarihi 1Günden eski olmamalıdır. Harç ödemesi, kayıt sırasında sisteme entegre bankalar ya da vergi dairesi aracılığıyla yapıldı ise, e-Devlet kayıt sayfasına geri dönülerek kayıt işleminin onaylanması ve sekiz rakamdan oluşan başvuru takip numarasının alınması gerekmektedir.


E-Devlet sisteminden kayıt işlemine izin verilmeyen kişilerin ise abone kayıt merkezlerinden kayıt işlemini yaptırması. Yolcu beraberinde yurt dışından getirilen cep telefonlarının kayıt altına alınması için gereken süre günden 1güne çıkarıldı. Mobil Cihaz Kayıt Sistemi (MCKS) 15. PTT’ye gidip e-devlet şifreni al ve internet üzerinden e-devlet sitesine gir.


Herhangi belge gerekmeden kaydını yap. Ya da Abone kayıt merkezine gidip kaydını yaptır. Abone kayı merkezleri ya da e-devlet aracılığı ile yaptığınız işlemlerde pasaport ile birlikte ödeme makbuzunu da iletmeniz gerekiyor. Yurt dışından telefon getirmeyi düşünüyorsanız yapmanız gerekenler nelerdir açıklamaya çalışacağız Yurt.


Eğer Türkiye’ye giriş yapmış ve telefon kaydı yaptırmayı unutmuşsanız ve 1gün geçmişse : Evet ne yazık ki telefonunuzu kayıt ettiremezsiniz, yurtdışından getirilen telefon kapanır.

Telefon kayıt süresi geçmiş olur mu? Süresi geçmiş pasaportlar uzatılabilir mi? Kimlik Kartı, Aile Cüzdanı, Doğum, Ölüm, Vatandaşlık gibi işlemlerinize ilişkin bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.


Pasaport Süre Uzatım İşlemleri Nasıl Yapılır? Onay kodlarının belirli bir geçerlilik süresi yoktur. Bu konumuzda yurtdışına gitmek için olmazsa olmazlardan bir evrak olan pasaport ile ilgili olarak pasaport işlemleri sorgulama işlemi nasıl yapılmaktadır anlattık.


Bu işlemi yapabilmek için eskiden olduğu gibi kuyruklarda sıra bekleme derdine son geldi diyebiliriz. Bundan böyle web aracılığıyla pratik bir şekilde yapılabiliyor. Bunlar tüm vatandaşların alması gereken umuma ait olan umuma mahsus pasaportlar, Hükümet tarafından yetkili kişilere verilen hizmet pasaportları, Eski bakan, milletvekili be meclis üyelerine özel olan devletin üst kademesindekileri ait olan hususi pasaportlar ve Dış İşleri Bakanlığı tarafından.


Ancak tüm başvurularda ilk aşama Emniyet Genel Müdürlüğünün pasaport işlemleri için oluşturduğu online randevu sisteminden randevu almaktır. Yurtdışından getirilen telefon kayıt süresi 120.


ALO 1SADECE TELEFON HATTI DEĞİLDİR Seyahat izin belgesi ve nüfus vatandaşlık işlemleri için ALO 1hattının yanında web sitemizden bilgi alabilir, “BAŞVURU OLUŞTUR” seçeneğine tıklayarak TC Kimlik Numaranız ve diğer bilgileriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.