31 Mart 2020 Salı

Pasaport türleri

No Reservation Costs. New deals listed every day! Easy, fast and secure booking! Your booking instantly confirmed! No reservation costs.


Ama bazı türlerin birbirinden ayrıştığı noktalar da var: – Farklı Evraklar: Farklı pasaport türleri için farklı belgeler isteniyor.

Her tür pasaport çıkartmak için gereken tüm belgeleri aşağıda ayrı ayrı anlattık. Book online, Pay at Hotel. Avrupa ülkeleri, AB Avustralya gibi birçok ülkeye vize alarak seyahat ediliyor.


Bordo pasaport, biyometrik pasaport sistemine geçilmeden önce lacivert renk taşıyordu. Bu yazımızda sizlere pasaport nedir, pasaport türleri nelerdir açıklayıp nasıl pasaport alınır detaylıca anlatacağız. Pasaport türleri ve renkleri 1. Halk arasında renginden dolayı bordo pasaportlar olarak geçmektedir.


Herhangi bir özelliği olmayan kişilere verilen standart pasaporttur. Yeşil pasaport olarak da bilinen bu pasaport türü kanunda belirtilmiş olan kişilere verilmektedir.

Bu kişiler üst kademeli. Alt başlıklarda bahsedeceğimiz diğer pasaport türlerini (hizmet pasaportu, hususi pasaport, diplomatik pasaport ) alamayan kişiler bu pasaportu almak zorundadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yanında KKTC vatandaşlarının da alabileceği pasaport. Aşağıda bahsedilen diğer pasaport türleri belirli meslek grupları veya belirli görevleri bulunanlar için verilmektedir.


Her birinin özellikleri, kullanım amacına göre belirlenmiştir. Bu pasaportlar sınıflarına göre bir rengi sembolize eder. Yani bu pasaport Vatansızlara veriliyor.


Toplam da çeşit pasaport bulunur. Bordo denilmesinin sebebi pasaport renginin bordo olması nedeni iledir. Genel olarak ayrı pasaport türü vardır fakat geçici pasaport ile birlikte pasaport çeşitlerini olarak saymamız mümkündür.


Türkiye’de yürürlükte olan çeşit pasaport türü bulunmaktadır. Peki, pasaportların farkları nelerdir ? Diğer pasaport türleri size uygun değil ise yurt dışına çıkış yapabilmek için bordo pasaport almanız gerekir. Sonrasında aşağıdakilerle beraber nüfus müdürlüğünden başvurunuzu yapabilirsiniz.


Biz İstanbul da ikamet. Umuma mahsus pasaport nedir, paspaort türleri neler, hangi pasaportlar kime verilir gibi birçok soru bulunuyor.


Seyahat edebilmenin en temel şartlarından biri geçerli bir pasaporta sahip olmaktır. Geçici pasaport, yurtdışına çıktıktan sonra pasaportunu kaybetmiş, son kullanma tarihi dolmuş ya da ülkeden sınır dışı edilmiş kişilere verilen pasaport türüdür.


Bunlardan kısaca bahsedece�.

Dışişleri Bakanlığınca sadece üst düzey devlet yetkililerine ve diplomatlara verilen diplomatik pasaport, birçok ülkeye vizesiz giriş sağlar. Hangi tür pasaport alınır ? Bu elektronik pasaportlar çiplidir ve 2. Hatta yakın zamanda.


Normalde vize gerektiren birçok ülke, pasaportun türüne göre vize gerektirmeyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.