23 Mart 2020 Pazartesi

Soyadı değiştirmek

Soyadı değiştirme nereden ve nasıl yapılır? Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 8. Adını ve soyadını bir çok sebepten değiştirmek isteyenlerin daha önce mahkemeye başvurmaları gerekiyordu. Aynı aileye mensup kişilerin karışmaması içinde ad kullanılmaktadır.


Bir takım sebeplerden dolayı kişiler soyadlarını değiştirmek isterler. Babanız ile görüşmüyor olmanız soyadı değiştirme davasında haklı sebep olarak kabul edilmektedir.

Ancak konuyla ilgili beyanda bulunacak tanıklarınız da olmalıdır. Detaylı bilgi için iletişim bölümünden mail veya telefon numaramız aracılığıyla bize ulaşabilirsiniz.


Uygulamada sıkça karşılaştığımız soru, soyisim değiştirmenin dava açmadan mümkün olup olmadığıdır. Maddesinde belirtilen hükümlere aykırı olmas. Soyadını değiştirmek isteyenlerin başvuruları kabul edilmez.


Bu kişilerin başvuruları ancak mahkeme ile karara bağlanır. DİLEKÇE İLE İSİM DE�. Sadece soyadı değiştirmek için ne kadar masraf olur? Türk Medeni Kanunu 27.

Kişilerin beğenmediği bir isime sahip olabilir ve doğal olarak isimlerini değiştirmek. Yani soyadı değiştirmek için nereye başvurulur sorusunun cevabı kişinin yerleşim yeri ya da nüfusa kayıtlı olduğu yerin Asliye Hukuk Mahkemesi’dir.


Ad soyad değişikliği taleplerinde haklı sebep gösterilmesi gerekmektedir. Kulağa hoş gelmeyen, telaffuzu zor, küçük düşürücü, alay konusu olabilecek bir anlam ifade etmesi, davacının nüfusa kayıtlı ad ve soyadı ile etrafta tanınıp bilinmememesi haklı sebepler arasında gösterilebilir.


Haliyle taşıdıkları isim ve soy isimlerini değiştirmek isterler. Ad veya soyad değiştirmek yada düzeltmek isteyenlerin ilçelerindeki nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunması yeterlidir. Kendi ismimizi ve soy ismimizi seçemiyoruz.


Fakat önceleri ad ve soyadı değiştirmek için mahkemeye müracaat etmeniz ve mahkemenin değişikliğe onay tanıması gerekmekteydi. Yeni kimliklerin çıkması ile bu işlem de kolaylaştırıldı. Mahkeme kararına gerek kalmadan nüfus müdürlüklerinden “ soyadı ” değiştirme ve düzelttirme dönemi başladı.


Bu özellik arz eden durum nedeniyle soyadı değişikliği davasında alanında uzman bir avukattan hukuki yardım alınması davanın kazanılmasında etkilidir. Değişikliği Talep Dilekçesi, nüfusa kayıtlı adı ya da soyadı değiştirmek amacı ile nüfus müdürlüğüne başvurmak için kullanılan dilekçedir. Soyisim Değişikliği Davası Hangi Sebeplerle Açılabilir.


Kişinin sosyal hayatını kötü etkileyecek şekilde, telaffuzu zor, küçük düşürücü, alay konusu olabilecek, kulağa hoş gelmeyen veya buna benzer haklı sebeplerden birinin olduğuna mahkemenin kanaat getirmesi sonucunda soyisim değişikliğine karar verilir. Madde 46- Yaş, a soyadı ve diğer kayıt düzeltme davaları ilgilinin oturduğu yer asliye hukuk mahkemesinde Cumhuriyet savcısı ve nüfus başmemuru veya nüfus memuru huzuruyla görülür ve karara bağlanır.


Bu davalar düzeltmeyi isteyenlerle, ilgili resmi dairenin göstereceği lüzum üzerine Cumhuriyet Savcıları tarafından açılabilir ve dinlenecek tanıklar, resmi kayıt. Ensest mağdurları için soyadı değiştirmek kolaylaştı Dünya.


Ad ve soyadı değişikliği nasıl yapılır Bazı kişiler ailesinin koymuş olduğu ismi değiştirmek istemektedir. Ancak bu konuda nasıl bir yol izlemesi gerekli.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üzerinden sigortalı çalışanlar soyadı değişikliği durumlarında kurumuna bunu bildirmelidir. Kurulları tarafından mahkeme kararı aranmaksızın değiştirileceği duyuruldu.


Bakanlığı tarafından yürütülen uygulamaya göre bu anlamda bin 2soyadı otomatik olarak değiştirildi. Bizzat Başbakan açıkladı: İçişleri Bakanlığı, vatandaşların hayatını kolaştırmakla yükümlüymüş. Oysa biz dövmekle ve öldürmekle yükümlü olduğunu.


Bu isim benim karakter özelliklerime uymuyor aynı zamanda dünya görüşüme uymuyor ve sosyal medyadaki genellemerden rahatsız oluyorum. Bende doğduğumda bana vefat eden babamın verdiği isim olan ”Başak” ismini kullanmak istiyorum.


Ben şuan yaşından.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.