3 Nisan 2020 Cuma

Rapor parasısorgulama

Rapor parasını alma işleminiz onaylandıysa ancak hala rapor paranızı almadıysanız da sorgulama işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Merhabalar bu videomuzda sizlere rapor parası hakkında bilinmeyen yönlerini anlattık. Rapor parası nedir nasıl alınır ne zaman yatar gibi soruların cevaplandığı bu videoyu umarım beğenirsiniz.


Doğum yapan kadın çalışanlar, hastalık veya iş yerinde iş kazası geçiren işçilerin karşılaştıkları sağlık sorunlarından dolayı geçici olarak iş yapamaz duruma gelebilirler. Rapor Parası Alınabilmesi İçin Şartlar Nelerdir?


Belirli hastalıklar, meslek hastalığı, hamilelik ya da iş kazası sonucunda iş göremez hale gelen ve SGK kapsamında çalışan kişiler için verilmektedir. Hastalıktan, iş kazasından, meslek hastalığından ya da hamilelik ya da doğumdan dolayı rapor diğer ismi ile geçici iş göremezlik aldığınızda istirahatli olduğunuz süre boyunca maaşınız işveren tarafından ödenmemekte ve Sosyal güvenlik Kurumu tarafından ssk rapor parası. SGK tarafından alabiliyorsunuz.


Rapor parası sorgulama, rapor parası hesaplama ve diğer SGK ödemeleri konusunda bilgi almak için hemen sitemizi ziyaret ediniz. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen rapor parası, raporun sisteme girilmesinin ardından en geç gün içerisinde yatırılmaktadır.


A ve 4B iş göremezlik ödeneği başvurusu ile maaş kesintisi yaşamadan rapor parası ödemesi alınmaktadır. SGK rapor parası hesaplama işlemi hastalık, gebelik veya iş kazası.


Sorgulama sonucunda ne kadar ve ne zaman ödeme alabileceğiniz konusunda ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz. Elektronik imzalar ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından onaylanan Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılarınca müşterilerine sunulmaktadır. Kanun ile e-imza’lar, ıslak imza ile eşdeğer olarak kabul görmektedirler.


Rapor parasısorgulama

Sigortalı çalışıyorsunuz ya da bağkurlusunuz. Hastalandınız, iş kazası geçirdiniz ya da kadın çalışan iseniz doğumdan dolayı analık geçici iş göremezlik raporu aldınız.


Alınan sağlık raporunun üzerinde raporu almak isteyen kişinin ne kadar süre istirahat etmesi gerektiği ve ne tür hastalığının olduğu yani hastalık teşhisi yer almalıdır. Ayrıca şunu belirtmek gerekir ki, tek hekimden alınan geçici iş göremezlik raporlarında en fazla on günün rapor parası ödenmektedir.


Rapor parasısorgulama

Vatandaşlarına her daim en iyi hizmeti sunmayı hedefleyen devletimiz vatandaşlarına kolaylık olması için e devlet sistemini hayata geçirmiştir. E devlet sistemi ile tüm resmi işlemlerinizi kısa bir. TL’ dir (asgari ücretinkatı).


Rapor parası hesaplanırken asgari ücret ile asgari ücretin katı arası ücretler baz alınır. Bir yıl içinde rapor alınması için tek bir doktordan en fazla günlük rapor alınabilmektedir.


Hastalık, gebelik veya iş kazasından dolayı çalışamayan ve. Rapor alan kişiler rapor alım tarihinden itibaren üç ay prim ödenmiş olmasının gerekliliği vardır.


Bayanlar içinde geçerli olan kural doğumdan. Rapor ücreti, hastalık parası, istirahat parası, geçici iş göremezlik parası ve rapor parası hesaplama yaparak ne kadar ücret alacağınızı öğrenin.


Rapor parası alabilmek için yukarıda belirttiğimiz rapor parası alma şartlarını sağlıyorsanız gün ve üzerinde almış olduğunuz raporu bağlı bulunduğunuz, çalıştığınız kuruma iletmeniz gerekmektedir. Raporunuzu iş yerine ne kadar çabuk iletirseniz rapor sisteme bir o kadar çabuk işlenir.


Rapor parasısorgulama

Raporu vermiş olduğunuz kurum bunu SGK’ye iletmekle yükümlüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.