Aile hekimlerinden alacağınız sağlık raporları tamamen ücretsizdir. Yalnız sağlık raporu için özel hastanelere başvurmadan önce dikkat edilmesi gereken bir husus var. Fiyat, hastaneden hastaneye değişiklik göstermez. Diğer sağlık kurulu raporlarının ücretleri, üniversite hastanelerinde 3TL olabilmektedir.
Ancak sadece devlet.
Kurul raporu almak istediğinizde, heyetler belirli bir günde toplandıkları için heyetin toplandığı bir günü bulup hastaneye gitmek sizin içi daha iyi olacaktır. Buna göre hakem hastane incelemesinde engelli sağlık kurul raporu bedeli 2liradır. Dolayısıyla engellilerin, engelli sağlık kurulu ve ÇÖZGER dışında aldıkları tüm raporlar (refakat izni, ehliyet, silah, durum bildirir rapor, engel durumu çıkmayan raporlar gibi) ücretlidir.
Merhaba benim ehliyetim yok ben B sınıfı ehliyet almak istiyorum fakat bildiğim kadarıyla sağlık raporu almak isteyenlerde beden kitle indeksi %üzerinde olan Obezlerde uyku apnesi testi isteniyor diye biliyorum fakat benim biraz fazla kilom olduğu için benim böyle bir test yaptırmama gerek var mı yok mu yani ben %üzerindeyim çünkü benim biraz fazla kilom olduğu için. Bu alanda özellikle raporun hangi amaçla istendiğinin büyük bir önemi bulunmaktadır.
Tam teşekküllü sağlık. Sağlık Bakanlığı’nın 07. Ehliyet için istenen sağlık raporları aile hekimlerinden kolay bir şekilde temin edilebilmektedir.
Engelli sağlık kurulu raporu almak isteyen başvuru sahibi öncelikle bir başvuru formu doldurmalıdır. Doldurulması gereken bu form raporun alınacağı hastaneden temin edilebilir. Hastanenin danışma biriminde yer alan görevli formu başvuru sahibine ya da ailesine verecektir.
Formun eksiksiz ve hatasız doldurulmasının ardından işlemler başlatılır ve diğer belgelere geçilir. Bu kuruluşları, hastaneler, aile hekimleri, özel hastane ve poliklinikler olarak sıralanabilir. Bir diğer yol ise, kişi hangi aile hekimliğine. Eğer kurul kişinin sağlık durumuyla ilgili ek tetkikler talep ederse, vatandaşlar herhangi bir ekstra ücret ödemeden bu tetkikleri de yaptırabilecekler.
Her hastanede bulunması mecburi olan bir heyet takımı yer almıştır. Periyodik sağlık raporu kapsamında belirlenen aralıklarla ilk işe giriyormuş gibi tekrardan sağlık raporu alınır ve ilk işe girişte alınan sağlık raporu ile karşılaştırılır. Buna göre çalışılan iş için geçen zaman içinde herhangi bir sağlık problemi yaşanıp yaşanmadığı kontrol edilir.
Eğer iki rapor arasında kayda değer bir değişiklik yoksa. Daha sonra sağlık kurulundan verilen çizelge ile çizelgede yazılı olan doktorlara tek tek muayene olmak gerekecektir.
Fakat yukarıda da belirttiğimiz gibi bazı durumlar da sağlık ocağından alınan sağlık raporu kabul edilmemektedir. Bu gibi durumlarla ancak özel hastahanelerden ya da devlet hastahanelerinden sağlık raporu alabilirsiniz. Ehliyet belgelerini yenileyecek olanlarda ilk defa ehliyet belgesi alacak kişiler gibi sağlık raporu almak zorundadır.
Bu noktada en önemli seçeneklerden birisi de prosedürler ve hastanelerin işleyiş şekilleri olarak dikkat çekecektir.
Heyet raporu almak istiyorsanız ilgili hastaneye giderek yazılı şekilde başvurunuzu iletmeniz gerekiyor. Merhaba Teknoloji Haberleri - Teknoloji Rehberi bugün sizlere sağlık raporu nasıl alınır hakkında bilgi vereceğiz.
Sonrasında ise heyet raporu için. Engelli raporu alabilmek için muayene olan kişilerin tetkikleri yapıldıktan sonra hastanenin sağlık kurulu toplanmaktadır.
Kurul engelli raporunun verilmeye uygun olup olmadığına dair karar vermektedir. Bu karar sonucunda gün içerisinde raporun onaylanarak teslim edilmesi gerekmektedir. Dolayısı ile raporun çıkartılması günden daha uzun sürmemektedir. Ehliyet sağlık raporunu devlet hastanesinden değilde özel hastaneden almak istiyorum.
Acaba özel hastaneler kaç para ister ehliyet sağlık raporu için. Yetkili sağlık kuruluşlarında gişeye muayene ücretini yatırarak bu raporu alabilecek. Ayrıca Aile hekiminizden de.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.