22 Haziran 2020 Pazartesi

Vizesiz gidilen ülkeler

Vizesiz seyahat etmenin keyfini çıkar! Aynı zamanda kapıda vize veren ülkeleri ve en güzel ülkeleri de bulabilirsiniz.


Sorusu ise vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Vize ne yazık ki pek çok vatandaşımızı seyahat etmekten alıkoyan bir uygulama.


Bu sebeple pek çok kişi vizesiz ülkelerin neler olduğunu merak ediyor.

Tayland bunlar arasında başı çekmekte. Uzakdoğu kültürü ile gelişim göstermeye devam etmekte. Ekonomik fiyatları ile Küba’nın da yine tatilcileri karşılaması söz konusudur. Kış sporlarından kaynaklı olarak da dikkat çektiğini öğreniyoruz.


Doğal güzellikleri, Karadeniz. Suriye – Orta Doğu ülkesi komşumuz Suriye vizesiz gidilen ülkeler arasında. Suriye’de Türklere vizesiz gün, ancak seyahat için güvenli değil.


Swaziland – Afrika kıtasının güneyinde yer alan Svaziland ya da resmî adıyla Svaziland Krallığı vizesiz gidilen ülkeler listesinde.

Bu ülkeler Türk vatandaşlarından vize talep etmiyorlar. Pasaportsuz ve vizesiz gidilen ülkelerin her üçü de girişte doldurulan bir formla ülkeye giriş hakkı veriyor. Kimlikle girişlerde KKTC gün, Ukrayna ise gün vize veriyor.


Yine isteyenler Güney Amerika üzerinden de bu şekilde seyahat planlamalarına geçebilir. Yavru vatan Kıbrıs, bırakın vizesiz ülkeler listesinde olmasını, hatta vize almadan gidilen ülkeler arasında. Hatta kimlikle bile gidilebiliyor. Gürcistan’da ise bu süre bir yıla kadar uzuyor.


Gelmişken Girne ve Gazi Mağusa gezilmeli. Girne’de şöyle Akdeniz manzaralı bir oda da kalınmalı, Gazimağusa sokakları ve sahilleri keşfedilmelidir.


Başkenti Kiev olan bu ülke hem ucuzluk, hem eğlence hayatıyla bilinen ülkeler arasındadır. Alkol, yemekler, gece hayatı, konaklama çok ucuzdur. Yakın ve vizesiz oluşuyla kolayca gidilebilecek ülkeler arasındadır.


Lviv, Kiev ve Odessa. Reklamlar Kapıda vize veren ülkeler de ise uçaktan indikten sonra havalimanında bulunan vize gişelerine giderek işlemlerinizi hızlı bir şekilde halledebilirsiniz.


Andorra Bordo pasaport sahipleri gün süreyle vize gerekmiyor. Belarus Bordo pasaport sahipleri gün süreyle vizeden muaftır.


Bosna-Hersek 1gün içerisinde günü aşmamak kaydıyla vizesiz gidilir.

Ancak, siz kesin ve güncel bir bilgi almak istiyorsanız, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ‘nın sitesini ziyaret ederek haftalık güncellemelerden haberdar olabilirsiniz. Pasaportsuz gidilen ülkeler (Sadece kimlikle seyahat edebileceğiniz ülkeler ) Yurtdışına seyahat etmek ve yeni yerler keşfetmek isteyenlerin en büyük dertlerinden birisi pasaport ve vize.


VİZESİZ AVRUPA ÜLKELERİ Yakınlığı kadar güzelliği, kültürü ve tarihi sebebiyle Avrupa’ya vizesiz gitme rüyası tüm gezginlerin ve seyahat aşkıyla yananların malum ortak hayali. AB üyesi ülkelere ve Schengen bölgesine ne yazık ki vize ile gidebiliyor olsak da, kıta Avrupa’sında Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler var.


Türklerden vize istemeyen ülkeler … Başka bir ülkeye seyahat ederken vize sorunu yaşamak istemeyen vatandaşlar, vizesiz gidilebilen. Bizler de sizler için vize istemeyen bu 1ülkeyi bulundukları kıta ve bölgelere göre ayırarak listeledik.


Vize işlemlerinin bitmek tükenmek bitmeyen prosedürleri ve masrafları, vize istemeyen ülkelere olan ilgiyi bir hayli artırıyorken, Türkiye’den vize istemeyen ülkeler de gün geçtikçe artmaya devam etmekte. Eğer yoksa bile aşağıdaki kaynaklardan gezi bloggerlerini ve seyahat web sitelerini okuyun, ilham alın. Gerekirse kendilerine sosyal medyadan veya maille sorun ve rotanızı veya gideceğinizi ülkeyi belirleyin.


Yeşil Pasaporta Vize İstemeyen ve İsteyen Ülkeler Listesi 09. Bulgaristan pasaportu ile vizesiz girilen ülkeler de dikkat edilmesi gereken kriterler vardır.


Bu süre ülkeden ülkeye değişmekle birlikte ila arasında olabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.