13 Temmuz 2020 Pazartesi

Telefonu pasaporta işletme

Telefonu pasaporta işletme

Telefon harcını yatırdıktan sonra e-devlet sitesine girip telefonu pasaporta işletme işlemine geçiyoruz. Dolayısı ile bekleyememe durumum söz konusu olacak. Son olarak kayıt yaptırmadan burda telefona hattımı taksam sonra yurt dışına çıkıp ay sonra geri dönsem telefonu kaydedebilir miyim? Yurtdışından gelen telefon kaydı nasıl yapılır?


Cumhurbaşkanlığı kararnamesinden sonra pasaporta telefon işletme işlemleri oldukça zorlaştı. TL gibi bir fiyat vererek kayıt yaptırabiliyordunuz. Hatta bir telefonu satın alıp telefonu satın aldığınız yerde bile sizin adınıza telefon kaydı yapabiliyorlardı. Merhaba arkadaşlar bu konumuzda sizlere yurtdışı telefon kayıt nasıl yapılır bunu anlatacağız.


Telefonu pasaporta işletme

Bu işlemler sayesinde herhangi bir şekilde vergi dairesine vs. Bu hizmet ile, yurt dışından getirdiğiniz cep telefonlarını kayıt ettirebilir ve kullanıma açtırabilirsiniz.


TL vergi dairesine ödeme yapmanız gerekiyor. Gsm operatörlerine ait olan kurumlarda ya da işletmelerde bu işlemi kısa sürede yapabiliyorsunuz ya da dilerseniz e-devlet adresi üzerinden online olarak da bu süreci başlatabilir ve işlemlerinizi bir kısmını online olarak da yapabilirsiniz.


Hiç yurtdışına çıkmamış kişiler ise yurtdışından getirttikleri cihazları yurtdışına çıkmak bir yakınlarının pasaportuna kaydettirerek aynı şekilde kullanmaya devam edebiliyorlardı. Yurt dışı telefon harç bedelini vergi. Yurt Dışından Gelen Telefonu Kaydetmek İçin Pratik Adımlar 06. Cansu Bingöl - 341OKUNMA Bilgisayar, tablet, televizyon, radyo ve uydu alıcıları da ücret alınacak cihazlar arasında.


Telefonu yurtdışından dönüşü 1günü geçmemiş birinin üzerine kayıt yaptırabiliyorsunuz. Eğer üzerine telefon. Pasaporta yılda bir kez yeni telefon kaydı yaptırılabiliyor.


Abone kayıt merkezlerinde. E-Devlet üzerinden kayıt nasıl yapılır, yurt dışı telefon işleme, yurt dışı telefon kaydı harç.


Bu hizmeti kullanarak yeniden kayıt yaptırabilmek için kalan süreyi görebilirsiniz. Dış ticaret, girişimcilik, pazarlama, e-ticaret, yerel ticaret ve genel ticaret üzerine kurulumuş web platform.


Cep Telefonu ve Aksesuarları. IMEI kayıt ücretleri değişti. Bu durum herkes için geçerli. Bu işlem E- Devlet üzerinden bile hızlı bir şekilde yapılabilmektedir.


Yazımızda sizlere konunun detaylarını ve yurt dışı yolcu beraberinde getirilen cep. Yani, yurtdışından telefonu getirdikten sonra telefonu pasaporta işletme işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.


Telefonu pasaporta işletme

Yeşil Pasaport Nedir, Kimlere Verilir? Sabiha Gökçen Havalimanı Ulaşım Bilgileri. Yani bundan sonra yurt dışından gelen bir telefonu başkasının pasaportuna kaydettirip kendi kişisel hattınız ile kullanamayacaksınız. Bunun için pasaport sahibinin adına açılımış.


Her yıl yeni modelleri çıkan akıllı telefonlar ya yüksek fiyatı yada ülkemize geç gelmesi nedeniyle bu akıllı telefonları yurt dışına gitme imkanı bulanlar tarafından yurt dışından temin edebilmektedir. Ben telefonumu kullansam bu arada ay(1gün) içinde ben yurt dışına çıkıp girdikten sonra telefonumu üstüme kaydettirebilirmiyim. Kızımın işletme hakkı yok.


Fakat kayıt için kullanılacak olan pasaport yeni olmalı. Yani pasaporttaki yurda giriş tarihi kayıt ettirmek için başvurduğunuz tarihten en fazla bir ay öncesi olmalı.


Pasaporttaki yurda giriş tarihi bir aydan daha eski ise kabul etmiyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.