13 Temmuz 2020 Pazartesi

Vize serbestisi için kalan 5 kriter

Vize serbestisi için kalan 5 kriter

Bu çerçevede vize serbestisi için kriterden karşılanması gereken kriter kalmıştır. Bu kritik sürecin belli çevrelerin kaprislerine maruz bırakılmadan. Terör yasalarında değişikliğe ilişkin kriter üzerindeki anlaşmazlık "dürüst arabulucu" yöntemiyle çözülecek.


Schengen vize başvurusu reddedilenlerin. Avramopoulos, vize serbestisi konusunda yaşanan tıkanmanın aşılması için kalan kriterin çözümlenmesi gerektiğini dile getirdi.


Vize serbestisi için kalan 5 kriter

Avrupa Komisyonu’nun tasarısı Avrupa Parlamentosu ve AB liderlerinin onayına sunulacak. T24’te yer alan habere göre geri kalan kriter için görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Yavuz Selim Kıran, “Şu an yerine getirmediğimiz kriter kaldı. Bu kriterde de bir an evvel gerekli düzenlemeleri yapmak için AB ile müzakerelerimiz ve istişarelerimiz devam ediyor. Esasen Haziran seçimlerinden hemen sonra reform paketlerimizi uygulamaya başladık.


Brüksel, Ankara’dan haziran sonuna kadar şu kriterin yerine getirilmesini istiyor. Kalan altı kriterden beşinin de hemen çözülebileceği ifade edildi. Tek sorunlu kriter ise Terörle Mücadele mevzuatı.


Raporu galerimizde görebilirsiniz) Bu maddeler ise şöyle. Geri Kabul Anlaşması" nın eksiksiz olarak uygulanmasıdır. Türk vatandaşlarına vize mecburiyeti gerçekten kaldırılacak mı?


AB Komisyonu bu soruyu bu hafta. Bu anlaşmazlık “dürüst arabulucu” yöntemiyle çözülecek. Altı kriter içerisinde beş kriter, “hemen çözülebilecek” diye değerlendirilirken en tartışmalısı olan Terörle Mücadele Kanunu için çeşitli alternatifler belirlenerek AB.


Kalan kriterle ilgili atabileceğimiz adımları en kısa zamanda atarak Avrupa Birliğinin vize serbestisinde ne kadar samimi olduğunu da göreceğiz. Türkiye vizesiz AB için formülü buldu. Bu kalan kriterleri de halledebileceğimizi düşünüyoruz. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Avrupa Birliği’ne (AB) vize restinin ardından kriterden kalan ’iyle ilgili hazırlanan yeni yol haritasının ayrıntılarına ulaştı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mayıs’ta başkanlığını yaptığı Reform Eylem Grubu toplantısında vize serbestisi için gereken kriterden eksik kalan 6’sıyla ilgili birimlere çalışma talimatı vermişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile ortak basın toplantısında bir araya geldi. Vize için kriter kaldı.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da mart ayında AB yetkilileriyle yaptığı görüşmelerin sonrasındaki açıklamasında vize muafiyeti için kriterden sadece 6. Kalan kriter, vize serbestisi için vatandaşların temel hak ve özgürlüklerin korunması başta olmak üzere ifade özgürlüğü gibi reformları içermektedir. Ticaretimize ve ekonomimize katkısı ve özellikle iş. Vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesi bizim için temel önceliktir.


FOX Haber Recommended for you. Ne yapacağımızı bugünkü toplantıda da ele aldık. Ancak Komisyon’un kararı tavsiye niteliği taşıyor. AB ile vize serbestisi konusunda açıklama yaptı.


Vize serbestisi için kalan 5 kriter

Meclisin açılmasıyla gündeme gelecek en önemli başlıklardan birisi. Siz de bu yazı hakkında yorum yazabilirsiniz.


AB’nin vize serbestisi sağladığı diğer ülkelerle kıyas dahi kabul edilemeyecek düzeyde bulunduğumuz açıktır. Süreçteki kriterlerden biri olan biyometrik.


Beyaz Gazete Ana Sayfa Beyaz Gazete Video.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.