5 Ağustos 2020 Çarşamba

Türkiyeab vize muafiyeti

Söz konusu kriterler, beş tematik grupta. Vize muafiyeti iki aşamalı. Bunlardan ilki teknik süreç. AB heyeti vize muafiyeti görüşmeleri için geliyor.


Türkiyeab vize muafiyeti

AB ile mutabık kalınması halinde süreç nasıl. Son Güncelleme: 11. Juncker, ancak sonunda bir çözüm bulunacağına inandığını söyledi. AB vize muafiyetini görüşmeye geliyor.


Ne yapacağımızı bugünkü toplantıda da ele aldık. Dört aydır vize muafiyeti konusunda hiç bir adım atmayan AB, vize muafiyeti konusunda. Türkiye, karşılaması gereken kriterden 19’unu tamamlarken, geriye kalan. Komisyon, Türkiye’ye vize serbestisi yol haritasında.


Artık sona geldiğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Heyet vize muafiyeti konusunda Dışişleri, AB ve İçişleri Bakanlığı yetkilileriyle iki gün boyunca toplantılar yapacak.


Türkiyeab vize muafiyeti

AB tarafına göre Türkiye ile vize serbestisi süreci iki aşamalı. Türkiye-AB Zirvesi sonrası önemli kararlar alındı.


Brüksel’deki AB daimi Temsilciler Komitesi’nin (COREPER) kabul ettiği metinde, Rum kesiminin talepleri dâhilinde ufak. Türkiye, AB ’nin Türkiye vatandaşlarına tamamen vize muafiyeti getirdiği takdirde, Geri Kabul Anlaşması’nın (GKA) TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilip resmen yürürlüğe gireceğine dair güvencesini bugün beyan edecek.


Bu beyanı, Türkiye’nin AB Daimi Temsilcisi Selim Yenel Brüksel’de paraf edecek. AB, Türkiye’den kriterleri yerine getirmesini istiyor. Ancak vize muafiyeti bekleyen.


Türkiye yol haritasındaki kriteri yerine getirecek, Geri Kabul Anlaşması yürürlüğe girdikten sonraki üç-üç buçuk yıl geçiş süreci olacaktı. Etiket: vize muafiyeti. Rıdvan Karluk Türkiye. AB Vizesi Bir Başka Bahara Kaldı.


AB Türkiye’ye mülteci anlaşması. Türkiye AB ne zaman girecek hangi ülkeler vize istemiyor Suriyeli sığınmacıların Avrupа kapılarına dayanması, Türkiyе-AB ilişkilerini de еtkiledi. Lüksemburg’da bir araya gelen AB İçişleri Bakanları resmi karar almadı. AB liderleri geçеn hafta içinde yаptıkları zirvede, Suriyelilerin Türkiye’dе kalmalarını sağlamak için ortaya bir ‘еylem plаnı’ çıkardılar.


Türkiye’den çok sonra AB’ye aday ülke olanlara tanınmış bu hakkın, Avrupa’da milyonlarca yakını olan insanlara verilmemiş olması da kiyüzülülükten başka bir şey değil, ama o da başka bir yazıya kalsın. Türk vatandaşlarına vize muafiyeti konusunun, mülteci pazarlığında şantaj meselesi olması ayrıca bir utanç kaynağı.


Türkiye, AB Schengen bölgesi üyelerinden Avusturya, Belçika, Hollanda, İspanya, Polonya ve Birleşik Krallık vatandaşlarına, Marttan itibaren turistik amaçlı seyahatlerde vize muafiyeti sağlayacak. Yazılı açıklama yayınlayan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Avusturya, Belçika, Hollanda, İspanya, Polonya ve Britanya vatandaşlarına yönelik muafiyetin Mart’tan itibaren başlayacağını ifade etti.


Türkiyeab vize muafiyeti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, vize muafiyeti için Türkiye’nin yerine getirmesi gereken kriterden 67’sini gerçekleştirdiğini, geriye kalanların da “AB tavsiyesi. Avrupa Birliği (AB) Schengen Bölgesi üyesi altı ülke vatandaşlarına vize muafiyeti sağlandı. Yetkililer, vize muafiyetinin bu yıl uygulamaya başlanması durumunda Türkiye - AB ilişkilerinin yeniden ivme kazanacağını düşünüyor.


Heyet, Türkiye’nin şubat ayında vize muafiyetine ilişkin sunduğu belge üzerindeki incelemelerinin ardından iki gün boyunca AB Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı yetkilileriyle toplantılar yapacak. Türkiye bazı AB ülkelerine vize muafiyeti sağlama kararı aldı.


Turizm Türkiye’den Avrupa ülkesinin vatandaşlarına vize muafiyeti Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Avusturya, Belçika, Hollanda, İspanya, Polonya ve Birleşik Krallık Mart’tan itibaren turistik amaçlı seyahatlerinde vize muafiyeti sağlandığı duyuruldu. Schengen muafiyeti Taslağa göre, Yunan adalarına kaçak yollarla giden Suriyeli mültecilerin hepsi geri gelecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.