24 Eylül 2020 Perşembe

Vize isteyen ülkeler

Aynı zamanda kapıda vize veren ülkeleri ve en güzel ülkeleri de bulabilirsiniz. Listemiz biraz kabarık o yüzden en baştan size aydınlatalım.


Vize isteyen ülkeler

Aşağıda verdiğimiz listede, Türk pasaportuyla kolaylıkla gireceğimiz üç farklı ülke bulunuyor. Listede hem vize istemeyen ülkeler hem de kapıda vize veren ülkeler bir arada.


Vize isteyen ülkeler

Online vize veren ülkeleri de listede belirttim. Bu liste umuma mahsus yani bordo pasaport ile vizesiz gidilen ülkeler listesini içeriyor ve ülkeleri alfabetik sıraya göre yazdım. Aşağıdaki ülkelerin hemen hepsi aynı zamanda yeşil pasaporta vize. Türk vatandaşlarının Kapı vizesi alabilecekleri ülkeler.


Bordo pasaportuna sahip olan yolcuların sınır kapılarında vize alabilecekleri ülkeler şunlardır. Bahreyn: günlük kapı vize alınabilmektedir. Cansu Bingöl - 267OKUNMA Hususi Pasaport ya da daha çok bilinen ismiyle Yeşil Pasaport sahibi olmak pek çok ülkeye vizesiz giriş imkânı demek. Bu listede, sadece bordo pasaport (umuma mahsus pasaport) için geçerli vizesiz gidilen ülkeleri derledim.


Yeşil pasaport sahibiyseniz yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeler ve ayrıca vize isteyen ülkeler listeleri için bu yazılarımı okuyabilirsiniz. Türk Lirası İle Krallar Gibi Tatil Yapacağınız Ülkeler - Duration: 7:24. Ama Gerçek 560views. TÜRKİYE`DEN VİZE İSTEYEN VE İSTEMEYEN ÜLKELER : Bu tabloyla itibarımızı da bir açıdan ölçmek mümkün.


LKE: LACİVERT (UMUMA MAHSUS) PASAPORT: YEŞİL (HUSUSİ) PASAPORT : GRİ (HİZMET) PASAPORT: KI. Bulgaristan vatandaşları vize muafiyeti kapsamında gün boyunca vizeye tabi olmaksızın Türkiye’de ikamet edebilirler.


Diplomatik ve hususi pasaport sahipleri vizeye tabi değildir. Diğer pasaport sahiplerinin ise vize başvurularını, resmi ikametleri başka bir ülkede bulunmadığı takdirde, Türkiye’deki Hollanda Büyükelçiliği veya Başkonsolosluklarına yapmaları gerekmektedir.


Yalnızca turistik amaçlı ziyaretler için geçerlidir. Hangi ülkeler vizesiz diye merak ediyorsanız, vize istemeyen ülkeler listesini en güncel hali ile aşağıda görebilirsiniz.


Yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeler listesini görünce ne dediğimi tam olarak anlayacaksınız. Daha önceden yazdığım Pasaport İşlemleri başlıklı yazımda Pasaport Nedir ve Nasıl Alınır, Pasaport Randevu İşlemleri, Pasaport Harç ve Defter Bedeli gibi pasaporta dair tüm soruların cevabını bulabilirsiniz. Keşke benim de yeşil pasaportum olsa’ diye demeden geçemiyor insan. Bahsettiğimiz ülkeler T. Bu ülkelerin transit vizesi nasıl alınır biraz bahsedelim.


Vize isteyen ülkeler

Gezerken zorluklarla karşılaşmayacağınız, vize istemeyen ülkeler hangileridir? Liste halinde incelemek isteyebilirsiniz.


Son dönemde dış politikadaki gelişmelerle birlikte çok sayıda ülke ile aramızda vize sorunu kalmamıştır. Ama bazı ülkelerin transit vize ücretleri dikkate alındığın. Zorlu vize politikaları nedeniyle Afrika ülkelerinin birçoğuna gitmek uzun uğraş gerektiriyor. Bulgaristan komşusundan yani Türklerden transit vize isteyen ülkeler arasında gösteriliyor.


Küçük bir örnek verelim. Kesinlikle vize istemeyen Makedonya ya da Sırbistan’a aracınızla gitmek istediğinizde bile Schengen vizesine sahip olmanız gerekir.


Eğer yoksa transit vizeniz olması şarttır. Hatırlatmak istedik. Vize Danışma Merkezi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.