18 Eylül 2020 Cuma

Yeni borçlar kanunu kira sözleşmesi örneği

Yeni borçlar yasasına göre kira sözleşmesi ! Mesken ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu sözleşme, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Bu yıl kiracı olmayı düşünüyorsanız ya da kira kontratınızı yenileyecekseniz, güncel kira sözleşmesi örneğini aşağıda inceleyebilirsiniz. Kira sözleşmesi örneği.


Bu tür bir kira kontratı yaparken avukatınızdan ve mali müşavirinizden görüş ve destek almanız kesinlikle önerilir.

Kanun, artış miktarını sınırlamıştır. Beş artıştan sonra taraflar mahkemeye başvurup yeni kira bedelinin keşif ve. Burada 8sayılı Borçlar Kanunu ’nun 20’nci maddesi anlamında her zaman ileri sürülebilen ve hâkim tarafından re’sen nazara alınması gereken kesin hükümsüzlük söz konusudur, burada geçersiz olan bağlantı sözleşmesidir.


TÜFE oranlarıyla hazırlanan yeni kira sözleşmesi, örneği ile habrimizden indirebilir, oldukça rahat ve kimseye sormadan maddeleri doldurarak kolaylıkla kira. Bu sözleşmeler ile birlikte ev sahibi ve kiracı arasında anlaşmazlıkların en aza indirilmesi amaçlanıyor.


Abstract: A new regulation has been envisaged under the title “Alienation of Tenancy Contract” in Article 3of the Turkish Code of Obligations. Taraflar arasında kira bitiminde tekrardan uyuşma sağlandığı takdirde yeni kira bedeli üstünden depozito yenilenir.


Türk Borçlar Kanunu ’nun 299.

Anılan maddede TBK, kira sözleşmesini bütün kira türlerini kapsayacak. Buna göre, -yerel adete göre belirlenmemişse- altı aylık fesih dönemleri için üç. Maddesiyle yürürlükten kaldırmıştır. Yürürlük Kanunu ’nun Geçici.


KONU : TÜRK BORÇLAR KANUNUNDAKİ YENİ DÜZENLEMELER IŞIĞINDA İBRA’NIN İNCELENMESİ. Bu nedenle mahkemeler tarafından. Fakat yeni borçlar kanunu ile kira artış oranına sınırlama getirildi. Buna göre ev sahibi kira artışını “ÜRETİCİ FİYAT ENDEKSİ” yani ÜFE’yi geçmeyecek şekilde yapması gerekiyor.


Yenilenen kira sözleşmelerinde yeni kira devrinde tahsil edilecek kira bedeline de zam yapılıyor. Buna ilişkin olarak da kiracı ve ev sahibi arasında ilişki alacaklı - borçlu ilişkisine dönüştü.


Kanunu gereğince: Mal sahibi ve kiracı için % kefil, %olmak üzere, mukavele müddetine göre bütün kira bedellerinin binde altısı nispetinde damga pulu yapıştırılacaktır. Pullar tarih ile beraber imza ve mühür konuşmak suretiyle iptal olunacaktır.


Bu kira sözleşmesi 210. GKHK sadece be­lediye sınırları içinde, iskele, liman ve istasyonlardaki üstü örtülü taşınmazların ki­ralanmalarında uygulama alanı bulur. Kullandırma borcu doğuran sözleşmelerde taraflardan birisi elindeki bir malın kullanımını karşı tarafa devretmeyi taahhüt ederken diğer taraf bedel ödemeyi taahhüt eder.


Bu bağlamda kiraya veren ile kiralayan arasındaki doğan ilişki alacak-verecek ilişkisi olarak nitelendirilmektedir. Mülk sahibi ile kiralayan kişi arasında düzenlenen sözleşmeye kira sözleşmesi denir.

Bu olanak ancak yeni malikin sözleşmenin devamına razı olması, kiracının. Konut ya da iş yeri kira sözleşmesi Ağustos ayında yenilenecek olan kiracılara ne kadar zam yapılacağı da böylece belli oldu. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 15 aylık yüzde arttı, Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 8 aylık yüzde arttı.


Ancak kira sözleşmesi bazı durumlarda fesih edilebiliyor. Borçlar Kanunu 322. Bunun yanı sıra, kiralanan yerin. Bildirim yoluyla fesih işlemi. Borçlar Kanunu ’nun kira.


Yeni Borçlar Kanunu ile kiracıları biraz daha fazla koruyan yeni bir kira ilişkisi öngörülmüştür. Yeni ve önceki Borçlar Kanunumuzun sistematiğinde de önemli deği-şiklikler yapılmıştır.


LKNUR SEZGİN TEMEL.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.