30 Eylül 2020 Çarşamba

Yeşil pasaport avantajları

Görkem bu yeşil pasaportu bu kadar övdün, yok mudur bir kötü yanı ? Yok desem yalan olur 🙂 Hatta direkt başıma. Bu tür imtiyazlara sahip olmak isteyen insan sayısı çok fazladır. Ancak çocuklar yaşından büyük ise bu haktan faydalanmak için belirli şartlara bağlıdır. Bu yazımızda yeşil pasaport kimlere verilir?


Yeşil pasaport avantajları

Her devlet çalışanına yeşil pasaport verilir mi? Hangi belgeler gereklidir? Avantajları nelerdir? Nereye Başvurulmalıdır?


Umumi yani bordo pasaport sahipleri vize derdiyle uğraşırken yeşil pasaporta sahip kişiler uçak bileti ve otel rezervasyonunu yapıp seyahatlerini gerçekleştirebiliyor. Yukarıda bahsettiğimiz yeşil pasaport avantajları hakkındaki maddeler insanların arayıp da bulamadıkları şeylerdir.


Sadece pasaportun cüzdan bedeli sizin. Hususi yeşil pasaportlar, çalıştığınız kurumdaki yöneticinizin talebine ve İçişleri Bakanlığınca belirlenen parametrelere göre aydan yıla kadar verilebilmektedir. Pasaport için harç bedeli ödemezsiniz. Bordo pasaport ile yalnızca 1ülkeye vizesiz gidebilirsiniz.


TL defter bedeli ödersiniz. Her ne kadar çalışılan kurum ve ünvana göre farklılık gösterse de averaj olarak ile sene arasında görev yapmış olan devlet memurları yeşil pasaport alabilirler.


Anneme yeşil pasaport alabilir miyim, babam sayesinde ben de yararlanabilir miyim, eşten, oğlum veya kızımdan dolayı ben de başvursam olur mu’ diye soranlar oluyor. Yüksek dereceli devlet memurları ve kamu görevlilerinin alabildiği yeşil pasaport aynı zamanda gerekli koşulların sağlanması durumunda bu kişilerin yakınlarına da veriliyor.


Yeşil pasaport avantajları

Bu nedenle herkesin yeşil pasaport alması mümkün değil. Bir diğer avantajı ise yeşil pasaportunuzun süresi dolduğunda süre uzatmak için ücret ödemiyorsunuz. Yeşil pasaport sahibi olmanın birkaç avantajı vardır. Bu pasaport sayesinde en düşüğü altı aylık pasaport için ödenen 11TL, en yükseği 4-yıllık pasaport için ödenen 53TL’lik.


Bu makalemizde, dünyanın en önemli ve en güçlü pasaportları arasında yer alan yeşil pasaport hakkında çok önemli bilgilere yer vereceğiz. Hususi pasaport sahibi vatandaşlar 1ülkeye vizesiz giriş hakkına sahiptir. Bir çok ülke, pasaport geçerlilik tarihi aydan az olan turistleri ülkesine almaya bilir. Dünyada 1ülkeye yeşil pasaportla vizesiz.


Aklınızda keyifli bir yurt dışı kaçamağı var. Her isteyenin sahip olamayacağı bu pasaport herkes tarafından istenmektedir.


Ancak yeşil pasaport almak için devlet memuru ya da devlet memuru ailesinden olmak gereklidir. Aksi takdirde yeşil. Bu tür pasaportların diğer adı hususi pasaporttur.


Vizelerle uğraşmadan sağlanan bu kolaylıkla kafanızın estiği anda. Yeşil ve gri pasaport sahiplerine kötü haber - Duration: 1:04. Ulusal Kanal 2views. Telefonla randevu almak isteyenler Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün çağrı merkezi numarası olan ALO 1hattını arayıp randevu alabilirken internet üzerinden hızlı bir şekilde.


Yeşil pasaport avantajları

Yani yeşil pasaport geçerlilik süresi minimum ay, maksimum yıldır. Diğer pasaport türlerinde yüksek miktarlarda harç bedeli ödenirken yeşil pasaport.


Uzun zamandır evle ofis arasında mekik dokudunuz. Uçak biletleri, otel. Keşke benim de yeşil pasaportum olsa’ diye demeden geçemiyor insan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.