23 Eylül 2020 Çarşamba

Yeşil pasaport izmir randevu

Choose From a Wide Range of Properties Which Booking. Book at Hotel Oriente Zaragoza. No Reservation Costs. Easy and Secure Online Booking. New deals listed every day! Easy, fast and secure booking!

Your booking instantly confirmed! Kimlik Numaranız doğrulandıktan sonra işleminize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Pasaport randevu alma işlemi Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün sitesi üzerinden online olarak alınıyor.


Site ve randevu almak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz. Bu site üzerinden ilk olarak alabileceğiniz pasaport türünden (bordo, yeşil, gri pasaport ) birini seçiyorsunuz.


Pasaport Randevusu almak için Pasaport Randevu sitesini ziyaret ederek pasaport randevu formunu eksiksiz doldurmanız gereklidir, daha sonra ilgili Nüfus müdürlüğüne aldığını pasaport randevusu için gerekli belgeleri alarak gidiniz ve başvurunuzu yapınız. Randevuya gideceğiniz günden önceki iş günlerin birinde pasaport harç bedeli ve pasaport defter bedelini yatırmış. Diyarbakır ve İzmir -Gaziante.


Bu nedenle yeşil pasaport yenileme işlemleri oldukça kolaydır.

En önemli farkı ise yıl geçerlilik süresinin olması ve daha fazla ülkeye dolaşım hakkına sahip olmasıdır. Sonuç olarak ilk kez yeşil pasaport çıkaracaklar için ya da yenileme işlemi yapacaklar için randevu işlemleri hem internetten hem de telefonla yapılabilmektedir.


Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde çok fazla başvuru olduğu için telefonla işlem yapmaz biraz uzun sürebilir. Rakam verecek olursak tam tamına 1ülkeye vizesiz, kapıda vize alarak veya online vize alarak girebilmektedir.


Doğrusu bir hayli dolaşım gücü fazladır yeşil pasaportun. Bordo pasaport için bu sayı 1ülkeyle sınırlı. Diğer ülkelerin pasaportlarıyla kıyaslayacak olursak Amerikan. Pasaport alma ya da yeşil pasaport yenileme işlemleri için ilk olarak randevu almak gerekir.


Telefonla randevu almak isteyenler Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün çağrı merkezi numarası olan ALO 1hattını arayıp randevu alabilirken internet üzerinden hızlı bir şekilde. Hususi pasaport yenileme işlemi için de ilk önce randevu almalısınız.


Daha sonra sizden istenilen evrakları hazırlayarak randevu saatinde nüfus müdürlüğüne gitmelisiniz. Yeşil Pasaport Yenileme.


Emekli veya çekilme nedeniyle hususi damgalı pasaport başvurusunda bulunan hak sahiplerinden talep formu yerine bir defaya mahsus mensubu bulunduğu kurum. Nüfus Müdürlüğü pasaport randevu, başvuru işlemleri nasıl yapılır?


Yine yeşil pasaport bulunan aile bireyinin yaş altı öğrenci ve evlenmemiş çocuğu yeşil pasaport kullanabilir. Ancak bu durumda aileyle ikamet etmek gerekmektedir.


Yaş sınırının kalktığı ama diğer durumların sabit olduğu bir durumda zihinsel ya da bedensel engelli çocuklardır. Gerekli işlemleri yerine getirdikten sonraki aşamada emniyetten randevu almak geliyor.

Emniyet Müdürlüğü’nden Randevu Almak. Bulunduğunuz şehrin il emniyet müdürlüğünden pasaport talebinde bulunarak. Burada pasaport randevu al butonu üstüne gelip tıklayınca karşınıza ayrı seçenek açılıyor burada başvuru yapacağınız pasaport çeşidini seçmeniz gerekiyor.


Hepsinin cevabını yazımızda vereceğim. Vatandaşlar ALO 1Vatandaş Etkileşim Merkezinden veya " randevu. Yeni kimlik için 1TL, pasaport için 1TL.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.