11 Kasım 2020 Çarşamba

Yeşil pasaport için gerekli belgeler

Nüfus Müdürlüğü başvuruları kabul etmektedir. Kimlik Belgesi : Nüfus Cüzdanı, T. Nitekim bu belgelerin birinin ya da birkaçının eksikliği durumunda pasaport işlemleriniz uygulamaya konmayacaktır.


Resmi adı hususi pasaport olan yeşil pasaportu kimlerin hangi şartlar altında alabilecekleri ve güncel fiyat bilgisi ile gereken evraklar haberimizde. Yenilemek istenen pasaport.

C kimlik numaralı nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi. Pasaport müracaat formu. Bakanlığı’na hitaben yazılmış yeşil pasaport talep yazısı.


Bordo, gri ve yeşil pasaport için gerekli belgeler nelerdir? Süre bağlamında en fazla yıllık verilen yeşil pasaportlar için gerekli evraklar, umumi pasaport için istenen evraklarla birtakım benzerliklere sahiptir.


Yurt dışı seyahatleriniz veya dünyayı gezmek istiyorsanız yapmanız gereken bazı işlemler vardır. Bordo pasaport için “umuma mahsus pasaport ”, gri pasaport için “hizmet pasaportu”, yeşil pasaport başvurusu için ise “hususi pasaport ” seçeneğini işaretleyip alt tarafta yer alan isim, soyisim, T.

Bunlardan ilki pasaport çıkarmaktır. Her resmi belge de olduğu gibi pasaport alırken de devlete verilmesi gereken bazı belirli evraklar vardır. Başvuru sırasında T. Hususi pasaport yani yeşil pasaport çıkartmak için gereken evraklar ilgili kanun gereği belirlenmiştir.


Emekli veya çekilme nedeniyle hususi damgalı pasaport. Bu nedenle pasaport çıkarmadan önce mutlaka sizden istenen belgeleri tamamlamanız gerekmektedir. Biyometrik Resim – Son ayda çekilmiş ve başvuru sahibinin gün.


YEŞİL PASAPORT ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER. Hak sahibi memurun çalıştığı kurumun İl Müdürlüğü veya Bölge Müdürlüğü veya Genel Müdürlüğünce tanzim edilerek daha önce imza sirküsü gönd. Zamanında yeşil pasaport için istenen sgk dökümü gibi belgeler artık istenmiyor.


Eğer PNR numarasına sahipseniz, 2-saat kala gitmeniz yeterlidir havalimanına. Sadece devlet memurlarının ve bazı imtiyaz sahibi ihracat yapan firmalara verilen bu pasaport ile havaalanı işlemleriniz çok hızlı bir şekilde halledilmektedir.


Burada dikkat edilmesi gereken konu, yeşil pasaport başvurusu sadece İl Emniyet Müdürlük’lerine yapılması. Ben bu yazıyı yazdıktan sonra sanırım tekrar sistem değişmiş ve sadece il nüfus müdürlüklerinden başvuru yapılıyor ama siz yine de epasaport.


Sıra geldi y eşil pasaport ’a nasıl başvurulur ve y eşil pasaport nasıl çıkartılır kısmına.

Alacağınız pasaportun süresi ve türü fark etmeksizin defter bedeli bu şekilde belirlenmiştir. Hangi Belgeler Gerekli. Yeşil passaport nedir, nasıl çıkartılır. Alma Şartları Nelerdir?


Hepimiz, yeşil pasaportun devlet memurlarına verildiğini duymuşuzdur. Fransız Hükümetinden burslu öğrenciler için geçerli değildir.


Bu öğrenciler burs belgesi teslim etmeleri yeterlidir. Umuma mahsus (bordo) pasaport için ilk kez pasaport alacaklar ya da pasaport yenileme işlemi yapacaklar için gerekli belgeler şunlardır.


Her pasaport başvurusunda olduğu gibi yeşil pasaport başvurusunda da önceden hazırlamanız gereken bazı belgeler bulunmaktadır. Bu belgeleri il müdürlüğünden alacağınız yeşil pasaport randevusundan önce hazırlamanız. Gri pasaport (hizmet damgalı pasaport ) için gerekli evraklar : Nüfus cüzdanı ya da T.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.