22 Aralık 2020 Salı

Yeşil pasaport nasıl çıkarılır

Yeşil pasaport yenileme işlemi nasıl yapılıyor? Yeni nesil pasaport sistemine geçildiğinden bu yana pasaport yenileme diye bir işlem yapılmıyor. Kim istemez yeşil pasaport sahibi olmayı, öyle değil mi? Uzun zamandır evle ofis arasında mekik dokudunuz.


Süresi verilen görevin süresi kadardır. Aklınızda keyifli bir yurt dışı kaçamağı var. Bordo pasaportluysanız işiniz zor. Uçak biletleri, otel. Amerika Vizesi İçin Gereken. Bunun yanı sıra meclis üyeleri, bakanlar ile birlikte yıllık belirli bir ciro rakamına ulaşmış şirketlerde bu haktan yararlanabiliyor. Diplomatik(siyah) pasaport hariç tüm pasaport türleri için yapılması gereken ilk şey randevu almaktır.


Eskiden randevusuz gittiğinizde de Emniyet Genel Müdürlüğü’nde pasaport işlemlerinizi halledebiliyordunuz. Pasaport Nasıl Çıkarılır? Bildiğiniz gibi KKTC ve Gürcistan haricinde, herhangi bir ülkeye seyahat etmek için pasaporta ihtiyacımız var. Peki nasıl çıkarılır bu pasaport ? Ancak bu çekeceğiniz fotoğraf ile kolay bir şekilde pasaport bilgilerinize erişebilirsiniz.


Bu yazımızda yeşil veya bordo gibi çeşitli pasaportlarınızın kaybolması durumunda ne yapmanız gerektiğini detaylı olarak anlattık. Başka bir ülkeye seyahat etmek için sınır kapılarındaki polis makamlarına ibraz etmeye mecbur olduğumuz bir evrak. Türkiye’ye girmek için pasaport almak zorundayız. YEŞİL PASAPORT İLE KAÇ ÜLKE GEZDİM?


Yeşil pasaport nasıl çıkarılır

Birincisi bu pasaport sahipleri pasaport harcı ödemek zorunda değiller. Bu gruptakiler sadece defter ücretini ödüyorlar.


Yurt dışına çıkarken ilk adım aslında pasaportunuzu elinize almaktan geçiyor. Oysa size sunduğumuz bu yazı kolay ve hızlı bir şekilde pasaport çıkarma işlemlerinize kılavuzluk edecek.


Bununla birlikte pasaport nasıl çıkartılır sorusu için öneme sahip evrakların hazırlanması gerekir. Nüfus kimliği fotokopisi, biyometrik fotoğraf ve varsa eski pasaportlarla birlikte pasaport bedelinin ödendiğini gösteren dekontlar istenir. O yazı bordo pasaport çıkartma işlemlerini anlatıyor olsa da, yeşil pasaport için işlemler neredeyse aynı olduğu için çok faydalı bilgiler ve tüyolar içerir. Yakın bir zaman sonra Avukatlar da yeşil pasaport alabilecek.


Yeşil pasaport nasıl çıkarılır

Gerek tatil, gerekse iş için ülke dışına seyahatler günden güne artıyor. Yapılan anlaşmalarla çok sayıda ülkeye sadece Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ile giriş yapmak mümkünken, bu ülkelerde çalışmak isteyenlerin çalışma izni alabilmesi için pasaporta ihtiyaç duyuluyor.


Vatandaşlar pasaport nasıl çıkartılır sorusunun cevabını arıyor. Yurtdışına çıkmak için ise kişilerin bordo pasaport, yeşil pasaport, hususi pasaport gibi pasaport çeşitlerinden birine sahip olması gerekmektedir. Bakanlar Kurulu’nun 22. Eğer ki devlet memuru değilseniz alacağınız pasaport bordo pasaport olacaktır.


Bu nedenle yeşil pasaport yenileme işlemleri oldukça kolaydır. Diğer adı ile umuma mahsus pasaporttur.


Yeşil pasaport nasıl çıkarılır

En önemli farkı ise yıl geçerlilik süresinin olması ve daha fazla ülkeye dolaşım hakkına sahip olmasıdır. Sadece bulunduğunuz İL NUFUS Müdürlüklerine başvuru yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.