23 Aralık 2020 Çarşamba

Yeşil pasaport yenileme ücreti

Kamu kurumu çalışanlarına ve devlet memurlarına verilen bir hak olan yeşil pasaport ücretleri ile ilgili en güncel bilgileri derledik. Birçok ülkeye vizesiz geçiş sağlayan yeşil pasaport, ücretleri hakkında detaylar da merakla araştırılıyor. Devlet memurları ya da eski bürokratlara verilen vize türüdür. Amerika, Kanada,Avustralya gibi ülkeler de yeşil pasaportlulardan vize istenmektedir.


Bu nedenle yenileme ücreti biraz farklıdır. Fakat umuma mahsus pasaport talebinde bulunan vatandaşların talep ettikleri süreye bağlı olarak farklı ücret ödemektedirler. Almanya pasaport ücretlerini ve ülkemizle kıyaslamasını merak edenler aşağıdaki tabloya göz gezdirebilir. PASAPORT HARÇ Ücreti ve Defter Ücreti.


En az aylık olmak üzere yıl ve üzeri olmak üzere farklı ücret tarifeleri vardır. Gri pasaport tıpkı yeşil pasaport gibi devlet memurlarına çeşitli işlemler için verilmiş olan geniş kullanım alanları bulunan bir pasaport türüdür. Gri pasaport yenileme işlemleri için de aşağıda vermiş olduğumuz belgeleri ve harç ve defter ücretlerini yatırdığınıza dair dekontu, pasaport yenileme için randevu aldıktan sonra teslim etmeniz gerekmektedir.


Yeşil pasaport yenileme ücreti

Daha önce pasaportu olan ancak süresi dolan vatandaşlar için pasaport yenileme için gereli evraklar ve yapılması. Kimlik Kartı veya geçici kimlik belgesinin. Sadece bulunduğunuz İL NUFUS Müdürlüklerine başvuru yapabilirsiniz.


Umuma mahsus pasaportlar aylık, yıllık, yıllık, yıllık ve 4-yıllık sürelerle verilir. Bu süreler dolduğunda pasaport yenileme işlemlerinizi aşağıdaki belgelerle birlikte gerçekleştirebilirsiniz.


Pasaport yenileme işlemleri. Yeşil pasaport yenileme hakkında tüm sorularınızı yorum kısmından sorabilirsiniz. Geçtiğimiz yıl defter ücreti olarak 13TL alınmıştı. Ayrıca yenileme ücreti olarak yazılmasa bile, tekrar yeni bir başvuru yapacağınız için yeşil pasaport yenileme ücreti 1TL diyebiliriz.


Bu ücreti yukarıda sıraladığımız bankaların atm lerinden, internet şubelerinden veya gişelerinden. Tüm yeşil pasaport sahipleri gibi,emekliler de yeşil pasaport ücreti öderken sadece pasaport defter bedeli ödeyerek yeşil pasaport sahibi olabilirler.


Eğer pasaport defterinizde boş sayfa kalmadı ve pasaport sürenizin geçerliliği devam ediyorsa yalnızca defter bedeli olan 16TL’yi ödeyerek yeni pasaport defteri başvurusunda bulunabiliyorsunuz. Herhangi bir harç parası yatırmanıza gerek yok. Bankaya gittiğinizde sadece pasaport defter bedelini yatırmak istediğinizi belirtin.


ZAM Her yıl yeniden belirlenen Ekim ayı Üretici Fiyat Endeksi yeniden değerleme oranı yüzde 22. Fakat yeşil pasaport için herhangi bir harç bedeli ödenmemektedir.


Dolayısıyla yalnızca kişiler yalnızca defter bedeli olarak belirlenen tutarı ödeyerek yeşil pasaportlarını yenileyebilir. Diğer pasaport türleri harç bedeli öderken, yeşil pasaport sahipleri sadece defter bedeli öderler.


Tüm pasaportların defter bedeli 1TL’dir. Sık sık seyahat ediyorsanız yıllık pasaportu tercih etmeniz defter parasını bir kereye mahsus ödemenizi sağlar. Ayrıca pasaport harç bedeli fiyatı da uzun vadede daha uygun hale gelir.


Pek çok ülke eğer pasaport sürenizin dolmasına aydan az varsa ülke girişinde sorun çıkabilir, seyahatleriniz öncesinde mutlaka gideceğiniz ülkenin konsolosluğundan kontrol etmenizde fayda var. Eğer pasaportununuzun bitmesine aydan az kaldı ise mutlaka pasaportunuzu yenilemeniz lazım.


Nüfus Müdürlüğü başvuruları kabul etmektedir. Yenileme işlemi için yine adet biyometrik fotoğraf, eski yeşil pasaport, nüfus cüzdanı, pasaport cüzdan bedeli dekontu, öğrenci için ise ekstra olarak öğrenci belgesi ile birlikte randevuya gidilmesi gerekmektedir. Bu belgeler ile yeni yeniş pasaport çıkarma işlemi yapılmakta ve gün içerisinde belirtilen tarihe pasaport gönderilmektedir. Hususi pasaport sahipleri ve hizmet pasaportu sahipleri bu ücretten muaf tutuluyor.


Yeşil pasaport yenileme ücreti

Yeşil (hususi) pasaport alacak olan kişiler yeşil pasaport harcı bedelinden muaf tutulduğu için sadece yeşil pasaport defter bedelini ödemelidir. Tabi yeşil pasaport ücreti defter bedeli ile yeterli olmuyor. Tavsiye olarak yıllık pasaport çıkarmanızı önerebiliriz. Hem defter ücretini hemde pasaport yenileme ücretini uzun bir süre ödememiş olursunuz.


Yeşil pasaport yenileme ücreti

Bu kapsamda pasaport harç ve defter ücretlerine yapılan son zam oranlarının ardından en düşük pasaport ücreti defter bedeli dahil 36TL en pahalı pasaport harç ücreti ve defter. Görkemliyollar’da bugün sizlere pasaport yenileme. Harç ücreti ödemeden eski pasaportunuz ile aynı geçerliliğe sahip bir pasaport alabilirsiniz. Yalnızca cüzdan bedeli ödemeniz gerekli.


Aksi takdirde başvurunuz kabul görmeyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.