8 Ocak 2021 Cuma

Yeşil pasaport ücretleri 2020

Süreye bağlı defter harcı yeşil pasaport sahiplerinden alınmaz. Henüz pasaport çıkarmamış veya süresi dolmuş, yurtdışına çıkmak isteyen binlerce vatandaşı etkileyecek olan pasaport fiyatları, Maliye Bakanlığı’nın kararı ile belirlendi. Hususi ve hizmet damgalı pasaportlar harç ücretini ödemekle yükümlü değildirler. Fakat umuma mahsus pasaport talebinde bulunan vatandaşların talep ettikleri süreye bağlı olarak farklı ücret ödemektedirler.


Ocak 1’den itibaren pasaport harçlarında daha fazla ücret ödeyecek olan kişiler için aylık, yıllık, yıllık, yıllık ve yıllık olmak üzere farklı seçenek bulunuyor. En az aylık olmak üzere yıl ve üzeri olmak üzere farklı ücret tarifeleri vardır. Her yıl yeniden belirlenen Ekim ayı Üretici Fiyat Endeksi yeniden değerleme oranı yüzde 22. Pasaport ücretleri ne kadar?


Yeşil pasaport ücretleri 2020

PASAPORT HARÇ ÜCRETLERİ. Kişiler bordo pasaportları yıllık olarak çıkarabilmektedir. Kişiler pasaport ücreti ve pasaport harcını yatırarak pasaport alma işleminde bulunabilirler.


Daha önceden pasaportu olan kişiler, eski pasaportları ile birlikte ilgili kurumlara başvuruda bulunması gerekmektedir. Artışlar geçmiş yıllara oranla fazla gözükse dahi çok yüksek bir artış gözlenmedi.


Her yıl düzenli olarak yapılan pasaport ücreti güncellemesi bu yıl da yapıldı ve aylık pasaport ücreti 170. Bu pasaport en fazla yıl geçerliliğe sahip yeşil pasaportlar için geçerlidir. Yeşil pasaport sahipleri pasaport harcından muaf tutulmaktadır. Harçların belirlenmesinde pasaportların geçerlilik süreleri dikkate alınıyor.


Başvuru Nedeni Ücret (TL) Kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 2TL: Değiştir. Yeniden değerleme sonrası pasaport ücretlerinde oluşan yeni zamlı fiyatlar;aylık 2TL, yıllık 3TL, yıllık 4TL, yıllık 7TL, yıldan fazla 9TL. Bunun dışında ayrıca defter ücreti 1TL olarak uygulanacak.


Fakat yılın belli zamanlarında söz gelimi turistik mevsimlerde, Hac veya Umre zamanlarında başvurular çok fazla olmaktadır. Yeni yılda pek çok kalemde yapılan zamlara pasaport ücretleri de eklendi. Türkiye’de adet pasaport çeşidi bulunmaktadır. TL’lik tutar sabit olarak ödenir.


Diplomatik pasaport yani siyah pasaport çıkaracak olan kişiler(TBMM üyeleri, Yargıtay, Danıştay, Sayıştay üyeleri vb.), herhangi bir pasaport harcı ya da cüzdan bedeli ödemeden pasaportlarını. Yeni yil beraberinde her zaman oldugu gibi zam haberlerini de getiriyor malum. Daha once kesin olmamakla birlikte artis beklentilerini paylasmistim.


Yaş altı kişilere en uzun yıl süreli pasaport verilir. Aydan az süreli pasaport almanızı kesinlik. Güncel pasaport fiyatlarına baktıktan sonra kimlerin harç bedelini ödemek zorunda olmadığı akıllara gelmektedir. Artık pasaport çıkarma işlerine Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü bakıyor.


Bu linkten girip randevu almanız gerekiyor. Randevu alırken eğer yeşil pasaport alma hakkınız yoksa, bordo pasaport seçeneğini kullanmalısınız. Bu başvuru ücretinin dekontu başvuru evraklarının içinde yer almalıdır. Belirlenen yeni ücretler Resmi Gazete’de yayınlanarak kesinleşti.


Yeşil pasaport ücretleri 2020

Uzun süreli pasaporta sahip. Gelir İdaresi Başkanlığı kapsamında belirlenen pasaport yenileme ve pasaport çıkarma harç ücretleri, defter bedeli de eklenerek tahsil edilmektedir.


Yeşil pasaport ücretleri 2020

Bordo renkteki hususi pasaport sahibi Türk vatandaşlarının vize alması gerekirken yeşil pasaporta sahipseniz çoğu ülkeyi daha kolay ziyaret edebilirsiniz. Diğer süreç, bordo pasaportta olduğu gibi işler. Yurt dışına çıkmak isteyen vatandaşlar pasaport ücretlerini araştırmaktadır.


Almanya pasaport ücretlerini ve ülkemizle kıyaslamasını merak edenler aşağıdaki tabloya göz gezdirebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.