12 Ocak 2021 Salı

Yeşil pasaport vize isteyen ülkeler

Yeşil pasaport vize isteyen ülkeler

Bordo renkteki hususi pasaport sahibi Türk vatandaşlarının vize alması gerekirken yeşil pasaporta sahipseniz çoğu ülkeyi daha kolay ziyaret edebilirsiniz. Yeşil pasaport almak içinse kamuda çalışma ya da.


Bu ülkelerin bazıları internet ve kapı vizesi kolaylığı sağlıyor. Diğer vize isteyen ülkeler de bordo pasaport sahiplerine uyguladığı vize prosedürünü tam olarak uygulamıyor yani yeşil. Keşke benim de yeşil pasaportum olsa’ diye demeden geçemiyor insan.


Vize ücretleri de ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor. Hatta bu geçerlilik süresi ülkeden ülkeye değişebiliyor. Bilet almadan önce gideceğiniz ülkenin resmi mercilerinden vize ve pasaport durumu ile ilgili son.


Avrupa ülkeleri dahil olmak üzere 1ülkeye vizesiz, sınır kapısında veya online vize alarak girebilirler. Yesil pasaport ile 12. Tüm pasaport çeşitleri arasında en avantajlı olan pasaport türü yeşil pasaporttur.


Bazı ülkeler bu süreyi daha fazla. Kaçak göçü engellemek ve kişinin zitareti içinde bulunmuş olduğu. Kamuda görevli, belli bir kademeye yükselmiş kişilere verilen yeşil pasaport (hususi pasaport ) ile birçok yabancı ülkeye vizesiz seyahat etmek mümkün.


Gidebildigim kadar Avrupa ülkesine girmek istiyorum. Vize istemeyen ülkeler içinde gitmek istediğim ülkeler. Hatta aylık geçerlilik isteyen ülkeler bile.


Hususi ( yeşil ) pasaporta sahip Türk vatandaşlarından y eşil pasaporta vize istemeyen ülkeler listesini tek tek sizler için aşağıda hazırladım. YEŞİL PASAPORTA VİZE İSTEMEYEN ÜLKELER.


Hani pasaport sahibi olursanız olun, ister bordo ister yeşil, bir ülkeye ziyaret etmeden önce pasaportunuzun geçerlilik tarihi en önemli unsurdur. Dışişleri Bakanlığı resmi web sitesinden, yeşil pasaport ile vizesiz seyahat edilebilen ülkelerin listesini inceleyebilirsiniz. Vizesiz ülkelere doğrudan seyahat edilmekte ve herhangi belgeye gerek olmamaktadır. Pasaport geçerlilik ne demek biraz bunu açalım.


Dünyada, Türkiye’den alınan yeşil pasaporta vize istemeyen ülkeler oldukça fazladır. Yurtdışına çıkabilmek için pasaporta ihtiyaç duyulur. Fiji: Okyanusya: Vizesiz.


Fildişi Sahili Afrika. Vizeye internetten başvuru yapılabiliyor. Vize sadece Abidjan Havalimanı’ndan girişlerde geçerli. Ama zaman zaman ülkeler arası dönemsel.


Bulgaristan gibi bazı ülkeler pasaportunuzun yıllık geçerlilik süresi olmasını istiyor. Bir yeşil pasaporta sahip olan kişiler, yukarıda da belirttiğimiz gibi yurt dışında birçok ülkeye vize muafiyetinden faydalanarak gidebilmektedir. Yapılacak olan ziyaretlerde.


Yeşil pasaport vize isteyen ülkeler

Bunun dışında Suudi Arabistan hariç bölgedeki diğer tüm ülkelere de bordo pasaportlarda olduğu gibi vizesiz seyahat mümkün. C hususi pasaport olarak bilinen yeşil pasaport sahiplerinden vize isteyen ülkeler, tüm pasaport kategorilerinden vize talep eden veya bordo, yeşil pasaport sahiplerinden vize talep eden ülkeler arasında yer alıyor. Schengen vizesi, yeşil pasaport sahiplerine uygulanmıyor.


Yeşil pasaport vize isteyen ülkeler

Avrupa kıtasında ülkeye, yeşil pasaport ile seyahat edilebiliyor. Gri pasaporta vize istemeyen ülkeler listesi zaman zaman güncellenebiliyor.


En güncel bilgi ve vize rejimi uygulamaları için Dışişleri Bakanlığı’nın web sitesini kontrol etmek gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.