14 Eylül 2021 Salı

Yurtdışı telefon kaydı için gerekenler

Yurt dışı telefon kaydı için yurda girişten sonraki 1gün içerisinde yapmanız gerekenler işlemden ibaret. Habere göre yurt dışından getirilen telefonların kaydı için zorunlu olan 1güne ek bir süre ilave edildi.


Elbette yurtdışından gelen telefon kaydı için ödeme yapacağımız doğrudur. Telefon kaydettirme sırasında e-Devlet Kapısı üzerinden yapılan başvurularda kişiden herhangi bir belge talep edilmemekte ve bu işlemden sonra 1-hafta içerisinde telefonun kaydı yapılmış olmaktadır.


Yabancı ülkelerden telefon alıp bunu ülkemizde kullanmak sağladığı avantajlar nedeniyle bir çok insanın yaptığı bir şeydir. Yurtdışı Telefon Kaydı Nasıl Yapılır ?

IMEI numaranızı bilmeniz gerekli. Türkiye’de kaydettirip, sanki Türkiye’den almış gibi kullandım. Yani artık yurt dışından telefon getirenler, pasaportlarına yılda telefon kaydedebilecekler.


Telefonu yurt dışından dönüşünüzün üzerinden 1günü geçmediyse sadece kendi adınıza kayıt yapabiliyorsunuz. Pasaporta yılda bir kez yeni telefon kaydı yaptırılabiliyor. Yani başkasının pasaportu ile yurt dışından gelen telefon kaydı artık yapılamıyor.


Yurt dışından telefon getirme işlemi yapan tüketici e devlet telefon kaydı işlemleri için gerekli evrakları tamamlayarak, e devlet imei kayıt işlemini gerçekleştirir. TL harcını ödeyerek kayıt işlemlerini gerçekleştirir.

Geçmişte yurtdışı seyahatlerinde telefon kullanımı başlıbaşına bir sorun oluyordu, işler aksıyor internet bulup voip üzerinden konuşma kredisi alınıyor ve eş dost aranmaya çalışılıyordu. Bilinçli bir kullanım yapılmadığında, seyahatinizin ulaşım ve konaklama masraflarının çok üzerinde faturalarla karşılaşmak seyahatleri kabusa, seyahat edenleri de sinir. Kayıt yaptırmadan önce bilmeniz gerekenler.


Bu işlemi gerçekleştirmek için. Yurt dışı kayıtlı telefon alanların mutlaka dikkat etmesi gereken madde Jurnal. Vatandaşlarımızın yurt dışı telefon kullanımları nedeniyle yaşadıkları fatura şokları, fatura şikâyetlerinde önemli bir yeri oluşturmaktadır.


TS FİRMA KAYDI GEREKENLER. TS yani Tıbbi Cihazlar Ürün Takip Sistemi Kaydı için gerekenler şöyle sıralanabilir. Ait Ec Sertifikası. Bundan sonra yurtdışından telefon almayı düşünürken, fiyat karşılaştırması yaparken yurtdışı telefon veya tablet cihaz fiyatının üzerine 11TL eklemek gerektiğini unutmamalı.


Yolcu beraberinde getirilen cihazın sahibi cihazının kayıt altına alınması için gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapar. Cep telefonu imei harcını nereden yatırabilirim? Yırtdışı cep telefonu imei kayıt işlemi için internet vergi dairesinin sayfasından telefon için gerekli cep telefonu harcını ödeyebilirsiniz. Burada TC kimlik numaraınız, a soyad ve imei numarası bilgilerini girdikten sonra.


Bu beyan web sitelerinden öğrencilere ulaştırıldığı için ilk olarak üniversitenizin web sitesini ziyaret etmelisiniz. Pasaport kaydı işlemlerini yaptıran uyanıklar, tam da bu noktada devreye giriyor.


Hemen size yapmanız gerekenler listesi gönderiyorlar. Buna göre önce paylaşılan hesap numarasına.

Ne yazık ki, ülkeye 1gün giriş yapmış olan kişilerin pasaportlarına telefon kaydedemezsiniz. Yasaya göre, yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemi için başvuruda bulunulmadan önce pasaport sahibi olan kişiler tarafından yurtdışı telefon kayıt ücreti olan 11TL harç bedeli yatırılması ve abone kayıt merkezlerine pasaportun yanı sıra harç ödendiğini gösterir belgenin aslı ile birlikte başvuruda bulunulması gerekiyor.


Henüz kimliğinizi doğrulamadınız. Bu hizmetten faydalanmak için, aşağıdaki kimlik doğrulama yöntemlerinden sizin için uygun olan bir tanesini kullanarak sisteme giriş yapmış olmanız gerekmektedir. Bunun için satın alınan telefonun Unlocked yani kilitsiz olması yeterli. Her bir vatandaşın yurt dışından telefon getirme süresi şimdiye kadar yıldı.


Ancak yeni düzenlemeyle yurtdışından gelen telefon için gerekli süre uzatıldı. Türkiye’ye dönünce yalnızca pasaport kaydı yaptırmak gerekiyor.


Aldığınız telefonu 1gün içerisinde kayıt ettirmeniz gerekmektedir. Telefon kayıt ettirilecek olan pasaporta son yıl içerisinde bir cihaz kayıt ettirilmemiş olması gerekmektedir. Yurt Dışından Gelen Telefonlar İçin Telefon Harcı Ne Kadar Oldu?


Resmi Gazete’de yayımlanan 3sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yurt dışından gelen telefonlar için alınan harç miktarı 5TL oldu. Yakın zamanda da yurt dışından satın alınan telefonlar için pasaporta kayıt ettirme ücretlerinde güncelleme oldu işte işlemler ve ücretler.


Yerli bir telefon markamız olmadığı için, ithal ettiğimiz bu teknolojik ürünlerin fiyatları bildiğiniz üzere çok yüksek. Açılan sayfadan kimliğimi şimdi doğrula adlı butona tıklayınız.


Bu butona tıkladığınızda kimliğinizi doğrulama için sizden TC. Abone Kayıt Merkezlerine yapılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.