27 Eylül 2021 Pazartesi

Yurtdışı telefon kayıt

Yurt dışı telefon kaydı ne zaman, nasıl ve nereye yapılır? Pasaportsuz telefon kaydı yapmak mümkün mü? Bu hizmet ile, yurt dışından getirdiğiniz cep telefonlarını kayıt ettirebilir ve kullanıma açtırabilirsiniz.


MEİ yurtdışı telefon kayıt suresi uygulaması ilk çıktığı zaman, yurtdışından gelen telefonların IMEI numarasının kaydedilmesi ve telefonların pasaport üzerine işlenmesi için günlük bir süre bulunmaktaydı. Yaşanan yoğunluk nedeni ile günlük sürenin yetersiz olduğu anlaşıldı.

Kasım ayı itibariyle 5₺ olarak belirlenmişti. Bundan iki yıl öncesine kadar 2₺’yi aşmayan harç tutarlarının bu miktarlara ulaşması, tüketiciyi oldukça üzdü. TL harcını ödeyerek kayıt işlemlerini gerçekleştirir.


Kayıt yapılmak istenen cihaza ait IMEI numarası ve pasaport sahibinin TC Kimlik Numarasını, adını ve soyadını vergi dairesine veya bankaya verin. IMEI kayıt süresi ay, yani 1gün. Kapanan telefon kayıt yapılınca tekrar kullanılabilir.


Bu süre Türkiye girdikten sonra 1gündür.

Yine bir pasaporta yıl içinde bir telefon kayıt ettirilir. Gelişen teknoloji nedeniyle her gün yeni bir akıllı telefon piyasaya çıkmaktadır. Akıllı telefonlardaki yüksek fiyatlar nedeniyle ve yurtdışında telefon fiyatlarının ülkemize göre uygun olması nedeniyle tüketici tarafından yurt dışından telefon getirtiyor. E-devletten dakikanızı almıyor.


Mobil yurtdışı telefonlar ne kadar süre içinde kaydettirilmeli? Yeni telefon harcı kaç lira? Maliyet düşük olduğunda ise yasa dışı telefon satışları artıyor.


Haksız rekabet artarken, Türkiye kayıtlı telefon satışlarında esnafın zararı oluyor. TL olarak uygulanıyordu.


Yabancı ülkelerden telefon alıp bunu ülkemizde kullanmak sağladığı avantajlar nedeniyle bir çok insanın yaptığı bir şeydir. PTT’ye gidip e-devlet şifresini alın ve internet üzerinden e-devlet sitesine girin.


Herhangi belge gerekmeden kaydınızı yapabilirsiniz. Diğer bir seçenekte Abone kayıt merkezine gidip kaydınızı burada da yaptırabilirsiniz.


Kayıt yapılacak cihazınızın haneli IMEI numarasını karşı tarafa iletiyorsunuz. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra vergi dekontu ve e-devlet kayıt görüntüleri size iletiliyor.


Yapılacak olan ödemelerin, pasaport sahiplerinin ismi üzerinden yapılması şarttır.

Böylece kapanan telefonlarınızı yeniden açtırarak, kullanım sağlamanız mümkün olacaktır. Klonlanmış IMEI numaralarıyla kullanılan cep telefonla. E-Devlet üzerinden kayıt nasıl yapılır, yurt dışı telefon işleme, yurt dışı telefon kaydı harç. Telefon almayı düşünenlere rehber hazırladım.


Ve bir pasaporta senede sadece adet telefon kayıt ettirebilirsiniz. Böylece telefon harcı yatırılır ve kullanılacak telefonun IMEI numarası ilgili kuruma iletilir.


Bu sayede telefonun kaydı tamamlanarak, cezai işlem ödenmesinin önüne geçilecektir. Kayıt ücretinin bu kadar fazla olmasından sonra genellikle insanlar pahalı telefonları yurt dışından getirerek Türkiye’de pasaporta telefon işletme yöntemi ile belirlenen bu parayı ödeyerek, uyguna kullanabiliyorlar.


Harç ödeme işlemi vergi dairesi, bankalar ve internet aracılığıyla yapılmaktadır. Yurtdışı telefon kaydı sürecine dair merak edilen konuları kafanızı karıştırmadan sizler için hazırladım. Ayrıca, yurtdışı telefon kayıt başvuru için yapılacak dilekçenin sadece anne veya baba tarafından doldurularak imzalanması ve yasal velinin kimlik fotokopisi ile birlikte abone kayıt merkezine verilmesi zorunluluğu bulunuyor.


Yurtdışından getirilen cihazların 1gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.