7 Ekim 2021 Perşembe

Yurtdışından gelen telefonu açtırma süresi

Aşağıdaki adımları izleyerek yurt dışından gelen cep telefonu için vergi ve kayıt işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Cep telefonu harcını öde. Buna göre yurtdışından Türkiye’ye ancak üç yılda bir telefon getirerek, pasaporta işletme ve Türkiye’de kullanmak mümkün olabilecek.


Eğer yurtdışından gelen telefon kaydı süresi için tanımlanan ve hakkınız olan 1gün geçtiyse, kayıt edemezsiniz ve yeniden yurt dışına gidip, ülkeye giriş yapmanız gerekir. TL’lik harcı İnternet vergi dairesi cep telefonu harcı yatırma bölümünden kredi kartınızla ödeyebilirsiniz.


Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle beraber telefonlar için ÖTV, yüzde seviyesine çıkartılmış, ardından yıl olan pasaport kayıt süresi, yıla çıkartılmıştı. Yurtdışından Getirilen Cihazlar Ne Kadar Sürede Kullanıma Kapanır? Pasaporta yılda bir kez yeni telefon kaydı yaptırılabiliyor. Eğer üzerine telefon kaydı yapacağınız pasaportun süresi 1günü geçmişse yeniden yurt dışında gidiş dönüş yapmanız gerekiyor.


Kayıt yaptırmadan telefonu en fazla kaç gün kullanabilirim? Yurt dışı telefon açtırma fiyatı (harcı) ne kadar? Başkasının pasaportuna kayıt yaptırmak mümkün mü?


Yani ay boyunca telefonu kullanabilirsiniz. Kapanan telefon kayıt yapılınca tekrar kullanılabilir. Bugün ise telefonu kaydettirmek isteyen birinin toplamda ne kadar para ödeyeceği belli oldu. Pasaport Üzerine Kayıt Yaptırabilmek için Pasaportun Süresi Var mı?


Kaç telefon kayıt Yaptırılır ? Pasaport üzerine yurt dışından gelen telefon kaydı için son iki yıl içinde pasaport üzerine telefon açılmamış olması ve kişinin Türkiye’ye giriş yaptığı tarihten itibaren 1günü geçmemiş olması gerekmektedir. Bu nedenle ülkeye kısa süreli giriş çıkışlarda telefon kayıt yaptırmadan kullanabilirsiniz.


Son gün içinde yurtdışından giriş yapmış ve son yıldır üzerine herhangi bir telefon kaydedilmemiş bir hayırseverden pasaport bulunur. Konuyla ilgili düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yaşanan yoğunluk nedeni ile günlük sürenin yetersiz olduğu anlaşıldı.


Selam arkadaşlar, ben yurtdışından gelen bir telefonu açtırmak istiyorum. Telefonu aldığım zaman zaten bana söylenmişti. Ancak yurt dışından gelen bir telefonu Türkiye’de kullanabilmek için öncelikle pasaportunuza kaydettirmek zorundasınız. Peki yurtdışından gelen telefon nasıl kullanılır?


Yurtdışından gelen telefonu açtırma süresi

Kısacası yurt dışından akıllı telefon getirme süresi yıl olarak belirlenmişti. Gün kayıt süresi geçince ne olur? IMEI numarası nasıl öğrenilir?


Yurda giriş kontrolü başarısız nedir? Samsung U serisi bir cihaz geldi de yurtdışından. Eğer siz e devlet sistemini kullanmıyorsanız vergi dairelerinde ve maliye bakanlığına bağlı kurumsal yapılarda bu işi çözmemiz mümkün olabilir. Bu hizmet ile, yurt dışından getirdiğiniz cep telefonlarını kayıt ettirebilir ve kullanıma açtırabilirsiniz.


Günümüzde akıllı telefon fiyatlarının son derece yüksek olması sebebiyle yurt dışından telefon satın almak çok daha uygun geliyordu. Yurt içinde kullanabileceğiniz bir telefonu ihmale almadan değerlendirmelisiniz. Aksi halde bir süre sonra bu telefonu kullanma şansınız olmayacaktır. Son değişiklikle birlikte, bu telefon ların kullanım süresi 1gün olarak belirlendi.


Yurtdışından gelen telefonu açtırma süresi

Gümrük kanununun bazı maddelerinde değişikliğe gidildi. Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.


Yurtdışından gelen telefonu açtırma süresi

Eğer düzenli bir şekilde kurallara uygun olarak telefonu yurtiçi ne getirmezseniz, 1gün sonra telefon kendiliğinden kapanacaktır. Kaçak yollardan bu işi yapmak yerine doğru yolları takip etmek suretiyle telefonu yurtdışından yurtiçine taşıyabilirsiniz.


Uzun zamandır yurtdışından telefon getirmek hakkında ayrıntılı bir yazı yazmayı düşünüyordum. Bu hizmeti kullanarak yeniden kayıt yaptırabilmek için kalan süreyi görebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.