19 Nisan 2017 Çarşamba

Ehliyet yenileme randevu

EHLİYET RANDEVU NASIL İPTAL EDİLİR? Yeni ehliyet başvurusu için izlenecek adımlar aşağıda detaylı şekilde belirtilmiştir. Ancak bir çok kişi söz konusu randevu sayfasında. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre ehliyet üzerine yapılacak olan işlemler artık emniyet genel müdürlüklerinde değil, nüfus müdürlüklerinden yapılacak.


Kimlik ve ehliyet yenileme işlemleri en çok sorgulanan bilgiler olarak öne çıkıyor.

Kimlik yenileme işlemi için öncelikle randevu almak gerekiyor. Son tarih ne zaman? Fakat kısaca özet geçilecek olursa ehliyet yenileme için adımların ilki emniyetten randevu almanız sonrasın da size verilen referans numarasını bir yere kaydetmek ve gerekli işlemlere devam ederek belgeleri de teslim etmek. Bu tarihten sonra eski ehliyetler tamamen geçerliliğini yitirip yeni çipli ehliyetlere geçiş sağlanmış olacak.


Yeni çipli ehliyete geçmek için tanınan son başvuru süresi. Vatandaşlarımız, Emniyet Genel. Genel müdürlüğü tarafından yapılmaya devam edecektir.


Aynı zaman da EGM üzerinden pasaport, ehliyet ve çipli kartlar da alınabiliyordu.

Sürücü Kursu Ücretleri Ne Kadar? Emniyet müdürlüğüne online randevu alma, sürücü belgesi randevu, ehliyet randevu ve emniyetler hakkında güncel bilgiler. Kendinize en yakın yerdeki nüfus müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yapmak için önceden randevu almanız zorunlu olmasa da, işleminizi çabuk halledebilmeniz adına randevu alınması faydanıza olacaktır.


C, telefon numarası, isim soy isim gibi bilgiler randevu alma formunda sorulan bazı sorulardır. Eğer boşluk yoksa başka bir ilçeden alabilirsiniz.


Hatta istediğiniz herhangi bir ilden de randevu almanız mümkündür. Ancak randevu almak için belli başlı şartlara uymak ve bazı belgeleri sunmak gerekir. Gelin, ehliyet yenileme randevusuyla ilgili tüm detayları yakından inceleyelim.


Peki, sürücü belgesi randevusu nasıl alınır? Bunun için uygun bir gün belirlemeli internet ya da ALO 1nüfus müdürlüğü destek hattı aranmalıdır. Toplam TL ücret ödenmesi gerekir. Randevusuz işlem yapılmayacaktır.


Onsekiz yaşını tamamlayan çoğu vatandaşımız ilk olarak sürücü belgesi (araç kullanma ehliyeti) almaya çalışır. Ehliyet Almak için Gerekli Belgeler Neler? Eski ehliyetleri yenilemek için randevu alabilir veya randevusuz şekilde bu işlemi yapabilirsiniz.


Bu adreste belirtilen “sürücü belgesi randevu al” kısmından randevu işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Ayrıca il ve ilçe nüfus müdürlüklerinde randevu olmadan hiçbir işlem yapılmamaktadır. Bununla birlikte aşağıda adı geçen belgelerin de yine eksiksiz olarak bu randevuda hazır bulunması gerekir.


Adet Biyometrik fotoğraf. Kan grubu kartınız veya randevu esnasında belirtilen beyan. Size sorulduğunda söylemeniz yeterlidir. Yeni yıla girmemize az bir zaman kala vatandaşlar tarafından merak edilen.


Evraklarını tamamlamayan giden müracaat sahiplerinin randevuları geçersiz sayılır ve evraklarını yeniden tamamlayarak randevu almaları gerekir. Nüfus işleri müdürlüğünde vereceğiniz.


Artık ehliyet almak için nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunulacak. Tek bir imza ya da parmak iziyle tüm belgeler tek yerden alınacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.