6 Nisan 2017 Perşembe

Hususi pasaport yenileme

Yeşil renkli olduğu için yeşil pasaport olarak da adlandırılır. Birçok ülkeye belirli gün sayısı ile sınırlı olmak üzere vizesiz giriş sağlar. Hak sahibi kişi emekli veya istifa etmiş ise müracaat anında bizzat bulunması gerekmektedir. Pasaport yenileme işlemleri.


Bu süreler dolduğunda pasaport yenileme işlemlerinizi aşağıdaki belgelerle birlikte gerçekleştirebilirsiniz. Yeşil pasaport, diğer pasaportlardan özellikle bordo pasaporttan oldukça farklıdır. Bu nedenle yeşil pasaport yenileme işlemleri oldukça kolaydır.


En önemli farkı ise yıl geçerlilik süresinin olması ve daha fazla ülkeye dolaşım hakkına sahip olmasıdır. B)-İşlem Tarihi: Örnek. Nüfus Müdürlüğü başvuruları kabul etmektedir. Vekalet olsa bile işlem pasaport sahibi olmadan yapılmaz.


Kesinlikle şahsi başvurunuz gerekli. Almanya pasaport ücretlerini ve ülkemizle kıyaslamasını merak edenler aşağıdaki tabloya göz gezdirebilir. Umuma mahsus, hususi damgalı. Bordo renklidir, bu nedenle bordo pasaport olarak da bilinir.


Bordo pasaport sahipleri vizesiz gidilebilen yerlere pasaportları ile direkt giriş yapabilirler. Bu durum, firma tarafından derhal formu.


Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes için geçerli bir pasaporttur. M üyelerine, eski bakanlara, belediye başkanlarına, 1. Alt başlıklarda bahsedeceğimiz diğer pasaport türlerini (hizmet pasaportu, hususi pasaport, diplomatik pasaport ) alamayan kişiler bu pasaportu almak zorundadır. Eski pasaportunu yenisi ile değiştirmek isteyen vatandaşlar yukarıda belirttiğimiz yollardan şahsen başvuru gerçekleştirmelidir. Vekalet yoluyla başvuru kesinlikle kabul edilmemektedir.


Kimlik Kartı, Aile Cüzdanı, Doğum, Ölüm, Vatandaşlık gibi işlemlerinize ilişkin bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Bunun yanında belli şartları sağlarlarsa bu memurların ailelerine de verilir.


Renginden dolayı yeşil pasaport adını alan pasaport çeşidinin bir çok avantajı bulunuyor. Normal pasaport sahipleri bir çok ülkeye vize derdiyle uğraşıp tonlarca evrak hazırlarken yeşil. Hepsinin cevabını yazımızda vereceğim. Hususi (yeşil) pasaport.


Kamu kurum ve kuruluşları üzerinden pasaport yenileme işlemleri için takip etmeniz gereken adımları içeriğimizde derledik. Bunun için öncelikle e devlet üzerinden randevu almanız sıra beklememeniz açısından önemlidir. Daha sonra yanınızda bulunması gereken nüfus cüzdanı aslı, biyometrik fotoğraf, defter bedelinin ödendiğine dair dekont ve kadro derecenizi gösteren bir belge ile birlikte.


Hususi pasaport yenileme

Daha sonra sizden istenilen evrakları hazırlayarak randevu saatinde nüfus müdürlüğüne gitmelisiniz. Son üç takvim yılı itibariyle, ilgili her takvim yılında ihracat yapmak şartıyla, yıllık ortalama 2. Sorunun cevabında belirtilen tutarda ihracat yapan. Değişen yeni düzenleme ile pasaport işlemleri artık hem daha kolay hem daha hızlı.


Hususi pasaport yenileme

Bu sayede pasaport işlemleri tek kurum tarafından yapılacak. Umumi pasaport olan bordo pasaport, hususi pasaport olan yeşil pasaport, gri pasaport ve çok özel kamu görevlilerine verilen siyah pasaportun başvuru şartları ile yenileme noktaları birbirinden farklıdır. En yaygın olan pasaport türü, kamu bünyesinde hizmet sunmayan, her sıradan T. Yurtdışındaki pasaport yenileme ve süre uzatma bedelleri bulunduğunuz ülkeye göre değişiklik göstermektedir.


Hususi pasaport yenileme

Bu pasaportun geçerlilik süreleri farklı. Türkiye’de ödediğiniz pasaport harç bedellerinden de farklı olabilir. Konsolosluklara başvuru yapmanız gerekir. Kadro derecesi olanlar alabilir.


Bu belgeleri eksiksiz bir biçimde toparlamanız çok önemlidir. Kadronuz ise kurumunuza dilekçe ile başvurup 3. Türk vatandaşları pasaport yenileme ve kayıp pasaport başvurusu yapmak için şahsen başvuruda bulunması gerekmektedir.


Mahkeme kararı olduğu durumlarda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.