11 Ağustos 2017 Cuma

K1 araç sorgulama

K1 araç sorgulama

SMS İLE ARAÇ KM SORGULAMA. Yasal olarak araç yetki belgesi olmadan araç satımı yapmak mümkün değildir. Daha sonra, K belgesi sorgulama işlemini yapmak istediğiniz aracın plakasını yazmanız ve arama işlemini başlatmanız yeterlidir. Gelen ekrandaki kutucuklara a soya kimlik numarası ve doğum tarihi gibi bilgiler girildikten sonra doğrulama yapılır.


Yazının devamında paylaştığımız linke tıkladıktan sonra karşınıza gelecek giriş ekranına T. Kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizi kullanarak giriş yapın. E-devlet şifreniz yoksa nüfus cüzdanınızla en yakın PTT’ye giderek TL karşılığında şifrenizi alabilirsiniz. Tüzel Kişi Hizmeti.


Ardından, sorgu ekranı bölümüne ulaşacaksınız. PTT’nin HGS mobil programsı, yetki sahibi servisler ve eksperler aracılığı ile yapılabiliyor. Ancak ikinci el bir araç alacak ve alacağınız araçla ilgili bilgi almak istiyorsanız, araç kimin üstüne kayıtlıysa o kişi ile birlikte emniyete gitmeniz gerekir. Aksi halde size hiçbir şekilde bilgi vermeyeceklerdir.


TL olarak belirlenmiştir. Aynı zamanda sürücü belge olmadan ticari taşıt kullanan araç sürücülerine 2Türk Lirası, aracın sahibine yani araç ruhsat sahibine de 6Türk Lirası idari cezai işlem, ayriyeten taşıtın kaydedildiği belgenin sahibine de 4Türk Lirası uyarı cezai işlemi. Plakadan araç sorgulama işlemlerinde kişilerin sadece plakayı bilmesi yeterli olmaktadır. Bu kapsamda sizler de kolay bir şekilde e-devlet üzerinden plakadan araç sorgulama yapabilirsiniz.


K1 araç sorgulama

Eskiden araç alım satım işlemelerinden önce, plakaya dair sorgulama işlemleri için resmi dairelerde, uzun kuyruklarda beklenirdi. Hem efor, hem de zaman gerektiren bu işlemler, teknolojinin gelişimi ile birlikte çok daha kolay olmaya başladı.


K1 araç sorgulama

Taşıtlar Ticari Olacak. Kayıtlı Olduğu Vergi Dairesinden Alınmış Mükellefiyet Yazısı. Kasko, herhangi bir kaza durumunda karşı araçtaki hasarı değil.


Fatura sorgulama, SGK sorgulama, araç sorgulama, trafik cezası sorgulama, plaka sorgulama, hasar kaydı sorgulama, e-devlet sorgulama ve çok daha fazlası! Fakat konu hakkında şimdiye kadar yapılmış herhangi bir resmi açıklama da bulunmuyor. Aracın kilometresi ile ilgili bilgiler TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarındaki bilgilerden alınır.


Bazı araç sahipleri satacakları aracın kilometresi ile oynayarak, alıcılara yanlış bilgi verebiliyor ve aracı. Borcu olan araç ceza yemiş olabilir ve bu durum. Trafikte bulunan taşıtlar ve bu taşıtlar üzerindeki hükümler ile ilgili belirleyici kararların ilgilendirdiği resmi kurum Emniyet Genel Müdürlüğü’dür.


KBelgesi için sahış veya şirketler için ücret farkı yoktur. Tüm sorgulama işlemlerini sizler için tek çatı altında topladık! Kveya Kyetki belgesi sahibi gerçek kişiler ile B C Dveya Kyetki belgesi sahibi gerçek veya tüzel kişiler haricindeki yetki belgesi sahipleri, firmalarında meydana gelen unvan, adres ve üncü maddenin birinci fıkrasının (c) bendinde belirtilen kişilere ilişkin değişiklikleri veya acentelik sözleşmelerindeki değişiklikleri ile üncü maddede belirlenmiş.


Yetki Belgesi, K-K2-KYetki Belgesi,A1-A2-AYetki Belgesi,B1-B2-BYetki Belgesi,C1-C2-CYetki Belgesi,D1-D2-DYetki Belgesi,E1-EYetki Belgesi,F1-FYetki Belgesi,G1-G2-G3-GYetki Belgesi,H1-HYetki Belgesi,L1-LYetki Belgesi,M1-M2-MYetki Belgesi,N1-NYetki Belgesi,P1-PYetki Belgesi,R1-RYetki Belgesi,T1-T2-TYetki Belgesi,A1-A2-AB1-B2-BC1-C2-CD1-D2-DE1-E F1-FG1-G2. Bazen yapılan usulsüz davranışlar ile araçların km si geriye sarma işlemleri uygulanmaktadır.


Bu işlemin herhangi bir yasağa uymadığı için araç alacak kişilerin bu konuda daha temkinli olmaları. Trafik polislerinin kontrol esnasında istediği “ehliyet ve ruhsat” sözlerine hepimiz aşınayız. Ancak tarayıcı ile hasar kaydı sorgulama kolay değildir.


Bunun için ilk yapmanız gereken şey Tramer sayfasına gitmektir. PTT, araç ile ilgili bilgileri vermek için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü alt yapısından yararlanıyor. PTT mobil uygulaması sayesinde araç alacak kişiler, aracın kilometre bilgilerini sorgulayabiliyor. Sorgularken sizden iki alanda bilgi ister.


Alacağınız aracın hasar geçmişi, kaza bilgileri ve sigorta poliçeleri gibi pek çok bilgilerine bu. Kanunen bir engel yoktur ! Bu sorgulama ile araç ruhsatı ile ilgili araç rengi, modeli, trafiğe çıkış tarihi, motor özellikleri, araç üzerine herhangi bir borcun ya da cezanın olup olmadığı gibi ruhsatta yer alan bilgileri öğrenebilirken, araç sahipleri ile ilgili bilgiler gizlenmektedir.


Bu yüzden ruhsat sahibinin adı ve soyadı, ikametgah adresi gibi kişisel bilgiler bu sorgulama ile öğrenilemez. SMS, e-Devlet ve EGM ile sorgulama !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.