26 Kasım 2017 Pazar

Emekli yeşil pasaport yenileme

Yeşil pasaport, diğer pasaportlardan özellikle bordo pasaporttan oldukça farklıdır. Bu nedenle yeşil pasaport yenileme işlemleri oldukça kolaydır. En önemli farkı ise yıl geçerlilik süresinin olması ve daha fazla ülkeye dolaşım hakkına sahip olmasıdır. Gri pasaport tıpkı yeşil pasaport gibi devlet memurlarına çeşitli işlemler için verilmiş olan geniş kullanım alanları bulunan bir pasaport türüdür.


Emekli yeşil pasaport yenileme

Gri pasaport yenileme işlemleri için de aşağıda vermiş olduğumuz belgeleri ve harç ve defter ücretlerini yatırdığınıza dair dekontu, pasaport yenileme için randevu aldıktan sonra teslim etmeniz gerekmektedir. Yenileme de böyle bir belgeye ihtiyaç varmı acaba.


Almanya pasaport ücretlerini ve ülkemizle kıyaslamasını merak edenler aşağıdaki tabloya göz gezdirebilir. Hak sahibi kişi emekli veya istifa etmiş ise müracaat anında bizzat bulunması gerekmektedir. Bu belge ıslak imzalı ve mühürlü olmalıdır.


Selamünaleyküm Hayırlı günler. Tüm belgeleri tamamlayıp yeşil pasaport ücreti bedelini de yukarıdaki bankalardan herhangi birine yatırdıktan sonra yapmanız gereken tek şey nüfus müdürlüğünden rendevu almak.


Emekli yeşil pasaport yenileme

Nüfus Müdürlüğü başvuruları kabul etmektedir. Vatandaş tip pasaportu kendi iradesiyle başvurarak alabilir. Diğer pasaport dışişleri bakanlığınca diplomatik ilişkilerden dolayı vermektedir. Kadro karşılığı olmaksızın çalışıp emekli kesenekleri 1. Umuma mahsus pasaportlar aylık, yıllık, yıllık, yıllık ve 4-yıllık sürelerle verilir.


Emekli yeşil pasaport yenileme

Pasaport yenileme işlemleri. Bu süreler dolduğunda pasaport yenileme işlemlerinizi aşağıdaki belgelerle birlikte gerçekleştirebilirsiniz. PASAPORT İŞLEMLERİ : a. Defter bedelini gişe görevlisine pasaport defter bedeli yatırma adı altında verebilirsiniz. Ayrıca harç ve defter bedelleriyle beraber toplam ödenmesi gereken ücretler bulunmaktadır.


Defter bedeli tüm pasaport türleri için 1TL olarak belirlenmiştir ve bu eklenen harç bedel ücretleri. Yazdığınız dilekçe talep belgesini, öncesinde çalıştıysanız çalıştığınız kuruma, emekli iseniz emekli olduğunuz kurumdan kuruma imzalatmalısınız.


Daha önce pasaportu olan ancak süresi dolan vatandaşlar için pasaport yenileme için gereli evraklar ve yapılması. Engelli bireyin pasaport başvurusunda tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporunun belgelenmesi şart. Yakın bir zaman sonra Avukatlar da yeşil pasaport alabilecek. Sadece kendileri değil ailelerinin de bu haktan yararlanma imkanı bulunuyor.


Hususi pasaport nedir ? Emekli Sandığı ile ilgilendirilip emekli kesenekleri bu derecelerden kesilmek suretiyle. Devlette çalışan ve kadro dereceleri 1. Bununla birlikte birçok avantajı olan yeşil pasaportu çıkarmak için il nüfus müdürlükleri tarafından vatandaşlardan talep edilen bazı belgeler vardır.


Pek çok ülke eğer pasaport sürenizin dolmasına aydan az varsa ülke girişinde sorun çıkabilir, seyahatleriniz öncesinde mutlaka gideceğiniz ülkenin konsolosluğundan kontrol etmenizde fayda var. Eğer pasaportununuzun bitmesine aydan az kaldı ise mutlaka pasaportunuzu yenilemeniz lazım.


Yeni pasaport çıkarma işlemleri ya da pasaport yenileme işleri birbiriyle belgeler açısından benzerlik gösterdiği gibi farklılıklar da gösterebilir. Aktif çalıştığı süreçte yeşil pasaport hakkı elde eden memur emekli olduğunda ya da istifa ettiğinde yeşil pasaport hakkı devam eder.


Bu pasaportun hususi ya da hizmet damgalı olmasıyla alakalı olabilir. Memuriyetten çıkarılma, ihraç benzeri bir durum yoksa veya başka bir sebeple pasaport iptali yoksa yeşil pasaportu geçerlidir. Ancak yabancı eş konusunda bilgim yok maalesef. Başvuru menüsünden kendi adınıza ya da yakınlarınız adına başvuru yapabilirsiniz.


Randevu seçimi sırasında nüfus cüzdanı ya da TC kimlik. Birçok ülkeye vizesiz geçiş sağlayan yeşil pasaport, ücretleri hakkında detaylar da merakla araştırılıyor. Hazırladığımız bu içerikle birlikte, yeşil pasaportun ne olduğunu, kimlere verildiğini, yeşil pasaport süresi hakkında detayları öğrenebileceksiniz.


Bu durumlarda pasaport yenileme işlemini yapmış olmanız gerekir. Aynı işlemleri yapmanız gerekir sadece ek olarak eski pasaportunuzu da yanınızda götürmelisiniz.


Kişi istifa memurluktan istifa etse de veya emekli olsa da bu pasaportu kullanabilmektedir. Bordo renklidir, bu nedenle bordo pasaport olarak da bilinir.


Bordo pasaport sahipleri vizesiz gidilebilen yerlere pasaportları ile direkt giriş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.