12 Temmuz 2018 Perşembe

Bankamatik hesap numarası kaç haneli

Hesabına para göndereceğiniz kişinin hesap. Banka hesap kartınızın ön kısmında bulunan hesap numarası, haneli olmaktadır. Haneli Olan Bankalar.


Başta yer alan rakam şube kodunu ifade etmektedir ve sonrasında gelen rakam ise hesap numaranızdır. Bir kişinin size para göndermesi için bu hesap numarasını ve şube kodunu karşı tarafa yollamanız gerekmektedir.

Onun bir altında müşteri numarası ve kartın son kullanma tarihi en altta ise kart sahibinin ismi ve soy ismi yer almaktadır. Bankası hesap numarası haneli rakamlardan oluşturulmaktadır. Aşağıda “hangi banka hesap numarası kaç haneli olur? Vakıfbank hesap numarası tüm kart türlerinde (Bankomat, Genç Bankomat Kart, Anında Bankomat Kart, Taraftar Kart ve Troy Bankomat Kart) hanelidir.


Peki, hesap numarası nedir ve bankalara göre hesap numarası kaç haneli olur. Bazı kartlarda isim ve soy ismin altında yer alabilir.


Burada bulunan hanenin ilk dört basamağı şube kodunu oluşturuyor.

Kalan hane ise hesap numarasının kendisidir. Birisi hesap numaramızı sorduğunda nerede yazdığını, numaranın kaç haneli olduğunu bilmeyiz.


Kartın ön ve arka yüzünde yazılı olan numaralar vardır. Sizler için hesap numarasının nerede yer aldığını araştırdık. Her bankanın hesap numarası farklı yerde olabilir.


Başında ülke kodu bulunur. Para işlemlerinizi iban ile yapabileceğiniz gibi hesap numarası ve şube kodu ile de yapabilirsiniz.


Garanti bankası hesap numarası haneden oluşurken, şube kodu ise hanedir. Buradaki kısımda bulunan ilk dört hane garanti bankasının hesabınızın bulunduğu şube kodudur.


Sonraki kısımda bulunan haneli sayı ise sizlerin hesap numarasıdır. Başka bankaların hesap numaralarının kaç hane olduğunu sormak için yorum kutusunu kullanabilirsiniz. VAKIFBANK HESAP NUMARASI NO KAÇ HANELİ NEREDE YAZAR.


Finans kurumları arasında bulunmakta olan banka kurumlarından herhangi bir ürün alımı yada hesap açma gibi işlemlerin yapılması neticesinde kendisine otomatik olarak ilgili kurum tarafından hesap numarası tanımlanmaktadır. Bunun yanı sıra bu bankanın şube kodları tek haneli, iki haneli ya da üç haneli de olabilmektedir.


Havale işlemi sırasında boş kalan. Para transferi gerçekleştirirken, en başta eksik kalan yerler (0) sıfır ile doldurulmalıdır.

Hangisinin hesap numarası bulunduğunu bilmiyorsak da pek oldukça sorgulama yöntemi vardır. Bankası Bankamatik kartınızın üzerinde haneli banka hesap numarası bilgileri bulunmaktadır.


Ziraat bankası hesap numarası kaç haneli ? Halk Bankası Şube Kodu Nerede Yazar? Iban numarasının başında ülke kodu bulunuyor. Türkiye için TR kodunun yanına 24. Dikkat edilmesi gereken bir konuda havale işlemlerini gerçekleştirirken en başta eksik kalan yerler için sıfır (0) rakamını kullanmanız gerekmektedir.


IBAN NUMARASI KAÇ HANE. A soyad gibi bilgilerin hemen altında yine haneden oluşan hesap numarası bilgileri yer almaktadır.


Denizbank çağrı merkezini aradıktan sonra, bankanızda açtırmış olduğum hesaba ait hesap numaramı bilmiyorum, nasıl öğrenebilirim? Yeni nesil PTT kartlarının çoğunun üzerinde hesap numarası da yazmaktadır. Bu haneli bir numara olup, hemen PTT kart numarasının altında daha küçük puntolarla yazılmıştır.


Bu kartınızın bağlı olduğu PTT hesabınızın numarasıdır. Hesap numaranızı buradan bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.