30 Kasım 2018 Cuma

Hamileyken tatile gitmek

Hamileyken tatile nereye gidilir? Yurt dışında tatil yapmak isteyen anne adaylarının az gelişmiş ülkeleri tercih. Kadın doğum uzmanları hamileyken tatile gitmek isteyenlere önerilerde bulundu. Aslı Kızmaz 46views.


Genellikle gebeliğin ilk aylarında düşük tehlikesini arttırabileceği için uzun seyahat önerilmez. Aynı şekilde gebeliğin 32’inci haftasından sonra şehir dışına uzun yolculuk erken doğum tehlikesi ve yolda olabilecek acil durumlarda gerekli tıbbi desteği alamama endişesi nedeniyle mecbur ciddi sebepler olmadığı sürece tavsiye edilmemektedir.


Eğer farklı bir ülke düşünüyorsanız mümkünse gideceğiniz yer, aşı gerektirmeyen bir ülke olması gerekir. Hindistan’a gitmek isterseniz birçok aşı yaptırmanız gerekebilir bu da hamilelikte pek mümkün olmayan bir durum, Riskli bir bölgeye gitmeye karar verirseniz, gitmeden önce doktorunuza danışın.


Buna ek olarak, hamileliğin son ayında ise erken doğum riski bulunmaktadır. Yurtdışına tatile gitmeyi planlayan bir anne adayının uçak tercih etmesinde herhangi bir sakınca yoktur.


Hamileyken tatile gitmek

Bunun dışında, otomobil yolculuğu da. Düşük riski olan hamileler için, ilk üç ay düşük riskinin en fazla olmasına karşın uzmanlar tarafından uzun yolcukluklar yapmanın sakıncalı olmadığı ifade edilir.


Buna rağmen gebeliğin son aylarında uzun yolculuklar yapmak önerilmez. Gideceğiniz yer eğer yurt içi ise araba ile gitmek isteyebilirsiniz. Eğer karayolunu tercih edecekseniz günde 5-saatten fazla yolculuk yapmamalısınız. Ayrıca her – saatte bir dakika boyunca kısa yürüyüşler mola vermelisiniz.


Anne adayında düşük riski, erken doğum riski, kronik hastalıklar, vajinal kanama, kalp rahatsızlığı, diyabet (şeker hastalığı), çoğul gebelik, hipertansiyon (yüksek tansiyon) veya rahim ağzı yetmezliği bulunuyorsa tatile çıkılması tehlikeli olabilir. Knidos, Ayvalık ilk gün, İzmir de bir gece mola ertesi gün Antalya Amazon tatil köyü yaptık.


Bir problem yaşamadım, arabanın ön koltuğunu olabildiğince yatırdım yastığımı da aldım uyuyarak geçirdim. Tatile çıkmadan önce mutlaka doktorunuzla konuşun. Gebeliğin son üç ayında saatten fazla sür.


Hamileyken tatile gitmek

Selime aylık hamileyken parise tatile gitmiş bir anne olarak söylüyorum bunları sadece hamileliğinizin tadını çıkarın ve anı yaşayın. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Anne adayları hamilelik sürecinde tatile çıkma konusunda genellikle endişe ediyor. TATİL YERİNİ SEÇERKEN.


Hamileyken tatile gitmek

Bu yazımız hamileyken tatile nereye gideceğim sorusunu soranlara gelsin. Bugüne kadar önce bekar halimizle arkadaş arkadaşa yada tek başımıza sonra evlenip eşimizle ve en nihayetinde ailemize gelen üyeler ile tatillerimiz devam eder. Ama en güzeli bebek yoldayken çıkacağınız tatildir. Gebelikte yolculuk konusunda eşler arasında çok tartışmalar olabilir, ama hamile bir kadının da gezmeye ihtiyacı vardır.


Bu, onun moral ve psikolojik açıdan güçlenmesini sağlayacak önemli bir motivasyondur. Bebekle Tatile Gitmek, Bebekle Tatile Çıkılır mı? Yağız cok sakin bir bebekti istersen dunyanın bir ucuna gideyim rahat edebilirdim ama kızçem var kızçem ay kolikti ve her gunumuz eziyetti.


Normal şartlarda yaz aylarının gelişi ile birlikte güney ya da batı sahillerine giden bayanlar, hamilelik süreci yaz ayına denk geldiğinde yine tatile gitmek isterler. Ancak havuza girmenin ya da denize girmenin bebeğe ve anneye zarar verebileceğinden endişe edilir.


Uzmanlar, hamile olan bayanların suya girdiklerinde vücutlarında ani bir tepki oluşmuyorsa bunda herhangi bir. Yaz aylarında tatile gitmek riskli: Turizm bölgelerinde hastane kapasiteleri nedir?


Yaz ayları yaklaşırken büyük şehirlerden çıkışların kademeli olarak serbest bırakılması bekleniyor. Ancak yasaklar kalksa da, sahillerdeki yoğun bakım ünitelerinin kapasitesi, tatilciler açısından risk oluşturuyor.


Tatile hazırlanırken hamile olduğunuzu öğrendiniz. Ya bizim İtalya seyahati gibi hamilelikten çok çok önce planladığınız bir tatildi, ya da ne olacak canım hamileler de tatile gider dediniz, aldınız biletleri yaptınız bir güzellik.


Etiketler: bebek tatil, bebekle tatile çıkmak, çocuk, çocuklarla tatil, is, oyun, tatile bebekle gitmek, uyku, uyumak Sizi rahatlamış ve gevşemiş görmek çocuklarınızın sizi sadece gereksinimleri karşılayan biri olarak görmelerini engeller, sizin de bir insan olduğunuzu anlamalarını sağlar. Ya bizim İtalya gibi hamilelikten çok çok önce planladığınız bir tatildi, ya da ne olacak canım hamileler de tatile gider dediniz, aldınız biletleri yaptınız bir güzellik.


Kurban Bayramı çocuğa nasıl anlatılmalı? Hafta Gebelik Kont.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.