22 Temmuz 2019 Pazartesi

Patent kelimesinin sözlük anlamı

Uyruğunu belirten belge. Gemilere ayrıldıkları limanın sağlık durumu için verilen belge. Araştırmak işi, taharri. Patent kelimesinin ingilizcesi.


Patent kelimesinin sözlük anlamı

Bir gerçeği ortaya çıkarmak, bir sorunu çözümlemek ve eldeki verileri arttırmak için bilimsel yöntem ve tekniklerden yararlanılarak yapılan düzenli çalışma. Ziya Gökalp, Kürt Aşiretleri Hakkında Sosyolojik Tetkikler, 48.


Patent kelimesinin sözlük anlamı

Bir buluşun veya o buluşu uygulama alanında kullanma hakkının bir kimseye ait olduğunu gösteren belge: § "Emlak ve patent vergileri için tahmin usulü tatbik olunmuyor mu? Cümleler “İcadının patentini alman yararına olacaktır.


Bu buluşun patentini almak için resmi patent kurumuna başvuru yapmamız gerekir. Hanif kelimesi dilimizde kullanılan kelimelerden birisidir. Some kelimesinin toplam anlamı vardır.


Patent kelimesinin sözlük anlamı

Kelimenin tersten yazılışı "emos". Doktor Nedir doktor, Latince öğretmen demektir. Doktorkelimesi Bin yıl önce, ilk üniversitelerin ortaya çıkmasıyla birlikte, akademik bir unvan olarak kullanılmıştır. Cevap: Merak sözlük anlamı nedir?


Bir şeyi edinmek, yapmak, bir şeyle uğraşma isteği. Sözlük anlamı olarak patent nedir? Ortaya çıkarma, meydana çıkarma, açma. Peki, din kelimesinin anlamı nedir?


Değişik alanlarda farklı ve özelleşmiş manalarda kullanılan bir terim olarak açıklanabilir. Din kelimesindeki dört unsur nedir? Babil kelimesi ne demek ? Ellerin ve parmakların aldığı biçimler ve hareketlerin yönü anlatılarak işaret dili öğretiminde kolaylık sağlanması hedeflenmektedir. Kullanımı daha öncesinde sözlü olarak veya günlük hayatta yaygın olabilir.


Soru: Ehvenişer kelimesinin sözlük anlamı Şıklar 1. Yapılan iş, edim, fiil. Bir kimsenin dinin buyruklarını yerine getirmek için yaptıkları. Kıraathane kelimesinin sözlük anlamı nedir? Eskiden (Osmanlı döneminde) kıraathaneler nasılmış?


Günümüzün en çok tartışılan ve “siyaset” konusu haline gelen kıraathane kelimesinin anlamlarına ve geçmişine bir bakalım. Türk Dil Kurumu (TDK). Koleksiyon kelimesinin sözlük anlamı. Moda evlerinin giyimdeki yenilikleri tanıtmak için düzenlediği defilelerde gösterilen modellerin tümü.


Sureler uzunluk ve kısalıklarına göre 4`e ayrılır: En uzun yedi sureye (ikinci Bakara suresinden başlayarak, dokuzuncu Tevbe suresine kadar olanlara) ``Seb`üt-tıval`` (en uzun yedi sure) denir. Forum ana sayfa tüm zamanlar utc 02:tüm mesaj panosu çerezlerini sil mazot takip fişi takım ilan kelimesinin türkçe sözlük anlamı bize ulaşın.


Aşk (ışk) kelimesinin sözlük anlamı, “sarmaşık” demektir. Nice fidanlar, serviler,çınarlar bir sarmaşık tarafından sarılınca gitgide sarmaşık dalları arasında görünmez oluyorsa, aşk sarmaşığı da insan fidanını öyle kaplayıp görünmez ve yok eder. Kuvvetlerin maddeler ve hareketler üzerine etkisini inceleyen fizik dalı. Literatür kelimesinin sözlük anlamı.


Fransızcada edebiyat, yazın anlamlarına gelen “littérature” kelimesinden dilimize geçmiş bir sözcüktür ve belirli bir alanda basılmış kitap ve akademik yayınların tümüne denmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.