2 Temmuz 2020 Perşembe

Turk pasaport vize istemeyen ulkeler

Moğolistan, gün için vize istemeyen Asya ülkeleri arasında yer almaktadır. Moldova Moldova, gün için umuma mahsus pasaport sahiplerine vize muafiyeti tanımaktadır. Konsolosluğa gitmeden, vize ücreti ödemeden, pasaport yenilemeden kısacası ekstra para harcamadan ucuza yurt dışı tatili yapmak için bu ülkeleri de gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.


Diğer ülkelere ücretsiz vize girişi sağlamak demek, “Ooo her şey sudan ucuz, özellikle de uçak bileti” demek değil ama işin çoğunluk kısmı oldukça ucuz. Aynı zamanda kapıda vize veren ülkeleri ve en güzel ülkeleri de bulabilirsiniz.


Turk pasaport vize istemeyen ulkeler

Vizesiz cennet köşelerini yazımızda işaretledik. Listede hem vize istemeyen ülkeler hem de kapıda vize veren ülkeler bir arada. Online vize veren ülkeleri de listede belirttim. Bu liste umuma mahsus yani bordo pasaport ile vizesiz gidilen ülkeler listesini içeriyor ve ülkeleri alfabetik sıraya göre yazdım.


Türkiye’den vizesiz ve pasaportsuz gidilen ülkelere bir yenisi daha eklenince insanların kafasında acaba hangi ülkelere pasaportsuz kimlikle gidilir diye soru işaretleri oluşmaya başladı. Bu yazıda da yeşil pasaport hangi ülkelerde geçerli diye bir liste yaptım. Bordo Pasaport sahipleri yurtdışı seyahatlerinde vize alma zorluklarını yaşarken, yeşil pasaportu olanlar Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere dünyanın bir çok ülkesine vizesiz yolculuk yapabiliyor.


Schengen Vizesi ve pasaport sorunumuz nedeniyle de vizesiz gidilebilen ülkelerin önemi artıyor. Gri pasaporta vize istemeyen ülkeler özellikle görev amacıyla belli bir dönem yurtdışında kalması gereken kişilere avantaj sağlayan bir uygulamadır. Yeşil pasaport sahipleri çok büyük avantaja sahip.


Gri pasaport, yeşil pasaport alma hakkı bulunmadığı halde yurtdışında belli bir süre görev yapacaklara verilmektedir. Daha önceden Umuma Mahsus Pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vizeden muaf olduğu ülkeleri sizin için derlemiştik. Tüm bunlara ek olarak yeşil pasaport sahiplerinin ayrıca vize alma zorunluluğunun olmadığı diğer ülkeleri de listeledik.


Ancak bu ülkeler dışında vize istemeyen ülkeler bile olsa pasaportsuz seyahat edebileceğiniz başka ülke bulunmuyor. Bugün sular yeşil pasaport dairesinde daha fazla vizesiz ülkeye giriş yapabiliyor. Belarus: güne kadar vize istemiyor.


Turk pasaport vize istemeyen ulkeler

Bosna-Hersek: 1gün içinde günü geçmeyecek şekilde vizesiz seyahat edebilirsiniz. Bu ülkelere bordo pasaport ile vizesiz girmek mümkün değildir.


Diplomatik ve hususi pasaport sahipleri vizeye tabi değildir. Diğer pasaport sahiplerinin ise vize başvurularını, resmi ikametleri başka bir ülkede bulunmadığı takdirde, Türkiye’deki Hollanda Büyükelçiliği veya Başkonsolosluklarına yapmaları gerekmektedir.


Yalnızca turistik amaçlı ziyaretler için geçerlidir. Türklerden vize istemeyen ülkeler… Başka bir ülkeye seyahat ederken vize sorunu yaşamak istemeyen vatandaşlar, vizesiz gidilebilen ülkeleri araştırıyor. Bu listede, sadece bordo pasaport (umuma mahsus pasaport ) için geçerli vizesiz gidilen ülkeleri derledim.


Bilindiği gibi bordo pasaport kişilerin harç ödemesine gerek kalmadani sadece defter bedeli ödendikten sonra alınabilmektedir. Ama yanı başımızda olup vize istemeyen güzel ülkeler de var… Vize alırken dikkat edeceğimiz hususlardan biri, pasaportun geçerlilik süresi… Pek çok ülke pasaportunuzda kalan geçerlilik süresinin veya ay arasında olmasına çok dikkat ediyor.


Yeşil Pasaport İstemeyen Ülkelere Giderken Bilmeniz Gerekenler Ülkeye giriş sırasında aldığınız vize sizi mutlak hak sahibi konumuna çıkarmamaktadır. Svazilan gün için vize istemeyen Afrika ülkeleri arasında yer almaktadır. Umuma mahsus pasaport sahipleri Tacikistan’a online vize alarak gün için seyahat edebilir.


Türk vatandaşları gün için Şili’ye vize almdan giriş yapabilmektedir. Yine bazı ülkeler online vize politikası uyguluyor. Pasaportsuz gidilen ülkeler (Sadece kimlikle seyahat edebileceğiniz ülkeler) Yurtdışına seyahat etmek ve yeni yerler keşfetmek isteyenlerin en büyük dertlerinden birisi pasaport ve vize. Her vatandaşın edinebileceği umuma mahsus olan bordo pasaport ile seyahat edebilceğiniz ve yeşil pasaport istemeyen ülkeleri sizler için derledik.


Gri pasaport diğer ismi ile hizmet pasaportuna sahip kişiler dünyanın birçok ülkesine vizesiz seyahat etme imkanına sahip. Bordo pasaport ile vize şartı aranmadan gidebileceğiniz ülkeler şöyledir: Avrupa Kıtası. Gri pasaport vize muafiyeti, sahibine hem zaman kazandırıyor hem de maddi anlamda masrafları azaltarak avantaj sağlıyor.


Turk pasaport vize istemeyen ulkeler

Bu yazımızda gri pasaporta vize istemeyen ülkeler hakkında bilgiler vereceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.