9 Kasım 2018 Cuma

E devlet src

Devlet Kapısı’nın kurulması ve yönetilmesi görevi T. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olup, sistemin geliştirilmesi ve işletilmesi Türksat A. Sisteme üye olan kurslarda kayıtlı adaylarımızın "bundan sonra kursiyer olarak anılacaktır" elektronik ortamda sınavlara çalışabildikleri bir platformdur. Gizlilik Politikası kapsamında hiç bir şekilde 3. Bununla birlikte, mobil.


E-Devlet sunduğu hizmetler sayesinde birçok işlemin yapılışını basit hale getirdi. E-Devlet üzerinden bir tek SRC sorgulamanızı değil, bunun yanında emeklilik hesaplama, araç sorgulama, borç sorgulama gibi birçok işlemi de yapabilirsiniz. Devlet’ten SRC belgesi almak oldukça kolay. SRC Belgesi Artık E-Devlette Trafikte yaşanan sıkıntıların giderilmesi için her geçen gün yeni bir karar alınıyor ve yeni bir uygulama getiriliyor.


Geçtiğimiz yıllarda getirilen ve bu yıl içinde tam olarak uygulanmaya başlayan SRC belgesi uygulaması ise en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Ehliyeti olan vatandaşların ticari araçları kullanabilmesi için alınması gereken Src belgesi artık e devlet şifresi ile alınabilecek.


Peki, Src belgesi e devletten nasıl alınır? Src belgesi almak isteyenlerin bir çoğu src belgesi ne işe yarar şeklinde sorular sormaktadır.


Src belgesi karayolu ile insan taşımacılığı dışında yapılacak olan her türlü yük ve eşya taşımacılığı yapan kişilerin alması gereken mesleki bir belgedir. Bu belge Karayolu Taşıma Kanunun hükümlerine göre alınması gerekmektedir.


E-Devlet üstünden bir tek SRC sorgulamanızı değil, bunun yanında emeklilik hesaplama, vasıta sorgulama, borç sorgulama benzer biçimde birçok işlemi de yapabilirsiniz. Bu konuda bu işlemi ve düzenleme işlemini öğreneceğiz. Avrupa Birliği’ne (AB) uyum kapsamında getirilen düzenlemelerle birlikte zorunlu olan Mesleki Yeterlilik Belgesi kapsamına artık sürücülerde dahil oluyor.


Bu belgeyi alabilmek için hem eğitimlere katılmanız hem de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açılan sınavlara girmeniz gerekir. Sınavda ve eğitimlerde başarılı olduktan sonra kart ücretinizi yatırabilir ve belgenizi almak için ay beklemek zorunda kalmadan, e - devlet üzerinden.


Ancak zamandan tasarruf edebilmek açısından, internet üzerinden yapacağınız işlemler sizlere büyük bir avantaj sağlayacaktır. SRC sorgulama işlemini dilerseniz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Açılan sayfa üstünde bütün sorgulama işlemleri bağlı bulundukları resmi kurum adına göre harf sırası ile verilmiş olup, alt başlıklar durumunda sorgulama işlemlerinin adları yer alır.


E devlet src

Henüz e-devlet şifresi almadıysanız çok şey kaybediyorsunuz. E-DEVLET SRC SORGULAMA E-Devlet uygulaması sayesinde birçok işlemimizi yapabilmekteyiz. E-Devlet ile vergi borcu hesaplama, emeklilik hesaplama, borç sorgulama gibi pek çok işlemi gerçekleştirmek mümkündür.


Daha önce başvurunun ardından değerlendirmelerin yapılması ve kurumlar arası evrak alışverişi nedeni ile belgeyi. Karayolu’ndaki ticari sürücülerin sahip olması gereken bir çeşit mesleki yeterlilik belgesidir. E-Devlet SRC Belgesi Sorgulama – SRC Belgem Gelmedi Ne Yapmalıyım?


E devlet src

Avrupa Birliği uyum süreci çalışmaları doğrultusunda uygulamaya konulan SRC belgesi, bugün yolcu ve yük taşımacılığı yapan. Aşağıdaki başlıkta E-Devlet src sorgulamanın nasıl yapıldığını gereken bilgilerin neler olduğunu detaylı olarak vereceğiz. Eğer E-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız herhangi bir PTT şubesinden yalnızca TL karşılığında E-Devlet şifrenizi öğrenebilirsiniz. E - Devlet uygulaması sayesinde birçok işlemimizi yapabilmekteyiz.


SRC belgesi e - Devlet üzerinden kaç liraya alınır? Ticari araç sürücülerinin almak zorunda olduğu bir mesleki yeterlilik belgesi olan SRC, artık e - Devlet üzerinden dakikada alınabilecek.


E-devlet SRC sorgulamanızı nasıl yapacağınızı anlatacağız. Sürücüler e - Devlet kapısından SRC belgesi almak için sisteme giriş yapmalılar ve arama kısmına “muafiyet kapsamında SRC ” yazarak arama yapmalıdırlar.


SRC belgesi sorgulama sonucunda gelen tablodaki ehliyet belge numarası ve seri numarası gibi bilgileri doldurduktan sonra “Tamam” tuşuna basarak SRC belgesi oluşturabilirler. E devlet sistemine giriş yaparak arama çubuğuna src belgesi yazdığınız takdir de belgeniz var ise ulaşabilirsiniz.


E devlet src

Kolay ulaşım linki için ise E devlet src belgesi çıkarma linkine tıklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.