14 Ocak 2020 Salı

Nesebin düzeltilmesi dava dilekçesi

Soybağının düzeltilmesi davası açılması için yazılacak dilekçede dava konusu nesebin düzeltilmesi olarak belirtilmelidir. Buna göre dilekçede ilgili çocuğun nüfusunda kayıtlı olan ana ile baba ve biyolojik ana ile babası belirtilmedir. Biyolojik ana ile baba tespit edilmemiş ise dava dilekçesinde soybağının tespiti de talep edilmelidir.


Nesebin Düzeltilmesi Davası Nedir? Soy bağının düzeltilmesi davası olarak da bilinen bu dava, doğan çocuk üzerinde iddia edilen durumlara göre şekillenmektedir.

C” ismi verilen kız çocuğu davalının bir başka erkek ile ilişkisinden dünyaya gelmiştir. Türk Medeni Kanununda düzenlenen hükümlere göre, evlilik sürecinde veya evliliğin sona ermesinden itibaren 300. Sulh Hukuk Mahkemesine tezkere yazılması gereği vardır. Soybağının reddi, yani nesebin düzeltilmesi davasına bakmaya aile mahkemesi görevlidir.


Mahkeme tarafından yapılacak tespitler sonrasında dava karara bağlanarak, gerekli düzeltmelerin yapılması için ilgili kuruma ibraz edilecektir. Davacının, kendi başvurusu ve imzası bulunmayan belgeye dayanılarak nesep düzeltilmesinin yapıldığı iddiasıyla, nüfus kayıtlarından davalının kızının çıkarılmasını ve nüfus kaydının gerçeğe uygun şekilde düzeltilmesini talep etmiş olması karşısında, dava, nesebin reddi değil, nüfus kaydının düzeltilmesi davası niteliğindedir.


Bunun sebebi, nesebin düzeltilmesi davasında sürenin önemli olmamasıdır. Elbette ki hakkaniyet gereği sürelerin isteğe bağlı olarak uzamaması sürüncemede kalmaması önemlidir.

Ancak burada herhangi bir sınırdan da bahsetmek. Aile Mahkemesince dava dilekçesinin görev yönünden reddine dair verilen 12. TL olarak sehven yazılan kısmın 20. TL şeklinde düzeltilmesi hususunda tavzih kararı verilmesini.


Ancak nüfus kaydının düzeltilmesi davası, soybağının reddi davasında olduğu gibi nesep bağını ortadan kaldırmamaktadır. Davacılar dava dilekçesi ile, müvekkillerinin tapuda.


Ayrıca düzeltim talebi. Babalık Tespiti Baba Adının Düzeltilmesi. Nüfus kaydına gerçek babasını tespit ettirip veya babası biliniyor fak. Boşanma davasına cevap dilekçesi örneği.


Habibe YILMAZ KAYAR : Üstadım, 1-Eğer çocuk tanıma yolu ile baba ha. Nüfus Kaydının Düzeltilmesi Dilekçesi önemlidir. Bu dilekçeyi şablon olarak indirebilir ve ona göre dilekçenizi yazabilirsiniz. Müvekkile adına tescili için işbu davayı açmak zorunluluğu doğmuştur.


Karar Arama sayfamıza bakınız. Koca soybağının reddi davasını açarak babalık karinesini çürütebilir.

Tapuda yapılan yanlışlıkların düzeltimi mümkün olabiliyor. Bu dava anne ve çocuğa karşı açılır.


Yaş değiştirme davası, nüfus kaydının düzeltilmesi davaları arasında yer almaktadır. Söz konusu dava, isim değiştirme ve soyisim değiştirme gibi davalardan farklı bir sürece sahiptir. Değişiklik Davası Dilekçesi. Dava Yangın Sigorta Dilekçesi.


Derneğin Feshi Talebi Dilekçesi. Dosyanın Yetkili Mahkemeye Gönderilmesi Dilekçesi. Alacak Davası Dilekcesi. Arsa Payının Düzeltilmesi Dilekcesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.